Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Iz RTB "Bor" ukradeno 243 kilograma zlata

Tačno 243 kilograma zlata ukradeno je iz pogona Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor" od 2014. do sredine 2017. godine, pokazali su rezultati istrage, u koju su "Novosti" imale uvid.

"Radnici u Srbiji nemaju zašto da slave 1. maj"

Međunarodni praznik rada, 1. maj biće obeležen danas tradicionalnim okupljanjem sindikata, šetnjom, i polaganjem venaca na spomenik Dimitriju Tucoviću, a predstavnici sindikalnih organizacija i sociolozi poručuju da radnici u Srbiji svaki 1. maj dočekuju u sve težim uslovima, suočeni sa sve većim gubitkom radnih prava, o čemu se sve manje govori u društvu.

Prosečni kriminalac je nezaposlen, siromašan, ima 30 godina i nema decu

Većina osuđenika su "potpuni socijalni i ekonomski marginalci", a niži nivo školske spreme povećava verovatnoću da neko bude osuđen kao učinilac krivičnog dela, navodi se u istraživanju "Kaznena politika u Srbiji - zakon i praksa", kojim su obuhvaćene 1.142 presude iz 18 osnovnih i viših sudova.

Apel vatrogasaca pred Prvi maj: Pazite kako palite vatru u prirodi

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade u Beogradu Miloš Majstorović apelovao je danas na građane, koji se odluče da Prvi maj proslave u nekim od izletišta u Srbiji, da prilikom pripreme hrane i paljenja vatre na otvorenom budu oprezni i da poštuju Zakon o zaštiti od požara.

Još nepoznato da li je doktorat Siniše Malog plagijat ili ne

I dalje se ne zna kakvi su zaključci stručne komisije za preispitivanje originalnosti doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog, jer tu informaciju za Danas ne žele da iznose ni na Fakultetu organizacionih nauka, niti na Univerzitetu u Beogradu.