Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Od 6. maja prijave penzionera za rehabilitacije u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje pozvao je penzionere, čije penzije nisu više od 26.324 dinara, da se u periodu od 6. pa do 21. maja, prijave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 24 banje. Osim iznosa penzije, uslov za prijavu je i da penzionisana lica nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina.

Poverenica: Odnos prema novinarima u Srbiji se mora što pre unaprediti

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da se odnos prema novinarima i novinarstvu u Srbiji mora "što pre unaprediti", imajući u vidu "sve lošiji materijalni položaj medijskih profesionalaca i prilično zabrinjavajuće podatke liste medijskih slobodа Reporterа bez grаnicа zа 2019. godinu".

Doktorka dobila novinarsku nagradu u Kragujevcu

Ove godine Đurđevdansku nagradu za doprinos unapređenju žurnalističke delatnosti u Kragujevcu dobila je doktorka Jelena Tijanić. Nagrada joj je dodeljena za televizijski serijal "Doživeti stotu", emitovan na Televiziji Kragujevac u 2018. godini.

Prijavljivanje za IT odeljenja od 13. maja

U gimnazijama u Srbiji od 1. septembra biće formirano oko 50 specijalizovanih IT odeljenja, što je za 14 više nego prošle godine, a prijavljivanje kandidata počinje 13. maja i trajaće do 17. maja.

Nedimović: Utvrđuje se da li je bilo propusta u protivgradnoj zaštiti

Ministarstvo poljoprivrede Srbije obaviće nadzor nad radom Republičkog hidrometeorološkog zavoda i utvrditi da li je bilo propusta u sistemu protivgradne zaštite, nakon što je Topolu i okolinu zadesio jak grad usled kojeg su uništeni usevi, izjavio je danas ministar Branislav Nedimović.

Mustafa: Radi se na katalogu albanskih imena sa transkripcijom na srpski jezik

Nacionalni savet Albanaca sarađuje sa Misijom OEBS u izradi kataloga albanskih imena i prezimena koji će sadržati, pored toga kako se imena i prezimena pišu na albanskom jeziku, i njihovu transkripciju na srpski jezik i ćirilicu, što je pre svega namenjeno matičnim službama, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa.