Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ponovo napadnut Prajd info centar

Tokom večerašnjeg protesta "Kosovo je Srbija", nekoliko osoba sprejem je išaralo izlog Prajd info centra u Ulici kralja Milana, potvrdio je za N1 organizator Prajda Goran Miletić.

Kongresmeni tražili izručenje Gorana Radosavljevića Gurija

Američki kongresmeni tražili su na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Minhenu da Srbija, zbog ubistva braće Bitići 1999. godine, uhapsi i izruči Gorana Radosavljevića Gurija, tadašnjeg policijskog rukovodioca na Kosovu, piše danas Blic.

Stojković: Ostajem na fakultetu, ali ću zatražiti ograničeno odsustvo

Genetičar Miodrag Stojković obratio se putem svog Tviter naloga javnosti, navodeći da ostaje na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu kao šef Katedre za matične ćelije, ali da će od rukovodstva te visokoškolske ustanove uskoro zatražiti pravo na ograničeno odsustvo, jer će morati uslove za naučni rad delimično da potraži u inostranstvu.

Koliko su dečije igračke u Srbiji bezbedne

Bezbednost dečijih igračaka u Srbiji regulisana je Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte upotrebe, a stručnjaci ukazuju na to da bi trebalo detaljnije regulisati i definisati metode i kriterijume koje igračke treba da ispunjavaju u pogledu bezbednosti, kao i kontrolu.

Iskliznuo vagon na zatvorenom delu pruge kod Niša

Na pruzi Niš - Zaječar, od pre nekoliko dana potpuno zatvorenoj za putnički i teretni saobraćaj, iskliznuo je iz šina deo kompozicije koja je transportovana ovom dotrajalom prugom i to blizu samog ulaza u Niš.

CRTA pokrenula akciju "Hoću poverenika, a ne poslušnika"

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) saopštio je danas da je pokrenuo akciju "Hoću Poverenika, a ne poslušnika!", kako bi skrenula pažnju da proces izbora Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti još nije pokrenut, ali i da je neophodno poštovati kriterijume transparentnosti, otvorenosti, integriteta i da građani budu informisani ko su potencijalni kandidati.