Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Uzimanjem bakšiša krši se zakon?

Svaki put kada ostavite napojnicu konobaru i on je uzme, on praktično krši zakon jer bi inspektor u slučaju da pronađe višak novca u restoranu ili kafiću mogao poslodavca da kazni zatvaranjem lokala, ili novčano – preduzetnike sa pola miliona dinara, a pravna lica sa čak dva miliona dinara.

Načelo "zagađivač plaća" poštuje samo polovina uvoznika

Načelo "zagađivač plaća", jedan od osnovnih principa kojim država prikuplja finansijska sredstva od "ekoloških taksi", ni posle više od osam godina od donošenja zakonske regulative u oblasti upravljanja otpadom nije u potpunosti zaživelo o čemu govori podatak da polovina uvoznika ne plaća "eko-taksu".

"Putevi Srbije" apeluju na oprezniju vožnju

JP "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da prilikom vožnje prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, večeras i u toku noći, na jugu i istoku Srbije, u nižim predelima, na planinama i u centralnoj i zapadnoj Srbiji, očekuje stvaranje snežnog pokrivača, dok se u Vojvodini očekuju kiša i sneg.

"Žene u crnom" održale performans u znak sećanja na stradanje Vukovara

"Žene u crnom" održale su u nedelju uveče u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu performans pod nazivom "Vukovar – ubijanje jednog grada" u znak sećanja na 27. godišnjicu stradanja tog grada u koji su posle tromesečne opsade ušli pripadnici tadašnje Jugoslovenske narodne armije (JNA) i srpskih paravojnih formacija.

Pao prvi sneg, moguća poledica na putevima

Nakon prvog snega koji je pao u pojedinim delovima Srbije JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo.

Lončar: Veći budžet Fonda za lečenje dece u inostranstvu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će država povećati budžet Fonda za lečenje dece u inostranstvu za 80 odsto, odnosno za 206 miliona dinara, kao i da je otvoren kol-centar putem koga se roditelji mogu informisati o njegovom funkcionisanju na telefon 0700/333-443.