Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Srpski jezik i dalje popularan na univerzitetima u Francuskoj i Rusiji

Podela jednog u više jezika koja je usledila posle raspada Jugoslavije odrazila se na interesovanje za te jezike u svetu, pa tako i na izučavanje srpskog, za koji najveće interesovanje vlada na univerzitetima u zemljama sa kojima Srbija ima najjače kulturne, političke, ekonomske veze...

Goati: Novi opozicioni blokovi su veštački i kratkotrajni

Sociolog Vladimir Goati ocenio je danas da formiranje novog opozicionog bloka "Gradjanskog bloka 381", oko Pokreta slobodnih gradjana, predstavlja još jednu "veštačku i kratkotrajnu koaliciju", kojoj preti opasnost da se raspadne ukoliko dodje na vlast.

Proizvođači suncokreta najavili proteste za ponedeljak

Proizvođači suncokreta u Srbiji uputili su zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije da preispita da li se otkupljivači te uljarice ponašaju kartelski, rekao je predsednik Upravnog odbora Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije Jovica Jakšić.

Srbija odbila da Rumuniji izruči kontroverznog biznismena

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio molbu Rumunije za izručenje rumunskog poslanika Sebastijana Gice, koji je 2017. godine u aprilu bio uhapšen u Beogradu po poternici svoje zemlje zbog sumnje da je počinio osam krivičnih dela.

Bivši direktor niškog aerodroma: Bukvalno seku zdravu nogu

Bivši direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović izjavio je da je jedina alternativa za taj aerodrom, ukoliko ne bude državnih subvencija, povećanje aerodromskih taksi, što će direkno negativno uticati na obim saobraćaja i razvoj mreže u Nišu.