Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Osumnjičenima u slučaju "bentli" ukinut pritvor

Trojici osumnjičenih za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića u "slučaju bentli" ukinut je pritvor jer su ispitani predloženi svedoci zbog kojih im je pritvor bio određen.

Maskiraju dizanje cena plina akcizama

Iako pojedini građani pokušavaju da uštede na potrošnji struje tako što kuvaju na šporetima koji koriste gas u bocama, to im sve teže polazi za rukom, jer cena plina stalno raste.

Ljušićev udžbenik istorije pod lupom Ministarstva prosvete zbog stereotipa

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Aleksandar Pajić, izjavio je da će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja oformiti radnu grupu koja će stručno analizirati udžbenik za istoriju profesora Radoša Ljušića ukoliko je, kako je naveo, tačno da je Liga socijaldemokrata podnela zahtev za povlačenje ovog udžbenika.

Poželjno je imati pasoš Srbije!?

Američka konsultantska kuća tvrdi da je poželjno imati putnu ispravu naše zemlje, čiji rejting raste jer državljani Srbije bez viza ulaze u Kinu, Rusiju i još 109 zemalja.

Potres u Severnoj Koreji, nije nuklearna proba

Zemljotres magnitude 3,0 zabeležen je u Severnoj Koreji na područnju na kojem je ta zemlja nedavno izvela nuklearnu probu, ali je potres označen prirodnim, javila je meteorološka služba Južne Koreje.