Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Na prodaju Srpski paviljon u Londonu

Srpska kuća u centru Londona, u kojoj je tokom Olimpijskih igara 2012. bio Srpski paviljon, nije u funkciji i biće prodata, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Nikakve posledice po one koji su krali iz budžeta Kosova

Tužilaštva Republike Srbije na Kosovu i Metohiji već četiri godine ne funkcionišu jer je republički javni tužilac Zagorka Dolovac "obaveznim uputstvom" iz juna 2013. godine zabranila tužiocima da postupaju u novim sudskim predmetima i da započinju nove istrage.

Zukorlić tražio mesto u parlamentu za vernike

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić izjavio je juče da očekuje da u Skupštini Srbije bude obezbeđen prostor za obavljanje verskog obreda tokom Ramazana, a najavio je i da će organizovati iftar za kolege poslanike.

U utorak i sredu u Beogradu protesti protiv Vučića

Organizacija "Protiv diktature" najavila je danas da će u utorak i sredu, 30. i 31. maja, od 10 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu održati mirne proteste povodom stupanja dosadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića na dužnost predsednika.

Srbija dobija pet novih zatvora

Strategija usvojena 20. aprila ove godine predviđa povećanje broja alternativnih kazni, uslovnih otpusta, ali i izgradnju novih smeštajnih objekata.

Svaka jača kiša pogubna zbog nemara službi i građana

Posle katastrofalne 2014, više sa čuđenjem smo početkom marta prošle godine gledali slične prizore poplava zbog kojih je Vlada proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele Srbije. Da li se klima zaista toliko promenila da su za poplave dovoljna samo dva kišna dana?

Razrešenim sudijama i tužiocima 2,5 milijardi dinara

Razrešenim tužiocima i sudijama u procesu reforme pravosuđa Ministarstvo pravde je na osnovu tužbi za naknadu materijalne i nematerijalne štete isplatilo 1,6 milijardi dinara, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović.

SPC kreće u borbu protiv sekti

Najviše telo Srpske pravoslavne crkve (SPC) donelo je odluku da se pri Svetom sinodu osnuje više odeljenja koja će se baviti brigom o svetinji braka i porodice, bioetikom i praćenjem "razbijačke delatnosti jeretičkih organizacija, sekti i nekanonskih grupacija".