Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Novi turistički vaučeri početkom 2016.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović najavila je da TOS nastavlja kampanju "Moja Srbija" i da je za 2016. planirana podela turističkih vaučera od početka godine.

Delinkventi će ići samo u popravne domove

U Srbiji maloletni delinkventi više neće biti slati u ustanove za vaspitanje i obrazovanje poput "Vase Stajića", već samo u vaspitno-popravne domove i maloletničke zatvore.

Magla na putevima, vozite pažljivo

Magla, sumaglica i poledica otežavaju vožnju i ugrožavaju bezbednost u saobraćaju, a na području Beograda i Vojvodine zbog magle vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara, saopštio je AMSS.

Veće akcize (ne)utiču na cenu benzina

Od Nove godine biće povećane akcize na naftne derivate a, kako se saznaje, naftne kompanije neće 1. januara zbog toga dizati cene već, kako kažu, za sada prate situaciju.

"Slede rezovi i restruktuiranje u Telekomu"

Telekom Srbije će sada, nakon što je vlada donela odluku da ostane u vlasništu države, morati da bude restruktuiran, što znači da će morati da smanji broj zaposlenih i promeni pristup poslovanju, rekao je ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Zoran Živković: Skupština kao pijana krčma

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je na vlasti u Srbiji "ne autokratija, već ološokratija" ocenivši da takvu tvrdnju potvrđuje poslednja sednica republičkog parlamenta koja se, prema njegovim rečima, "završila kao pijana krčma".

Za RTS i RTV četiri milijarde dinara

U sledećoj godini javne medijske ustanove RTS i RTV delimično će biti finansirane iz budžeta Srbije, sa četiri milijarde dinara, predvidjeno je izmenama Zakona o javnim medijskim servisima koje je danas usvojila Skupština Srbije.

Tanjugu 56 miliona za otpremnine

Vlada Srbije izdvojila je nešto više od 56 miliona dinara za otpremnine 152 zaposlena u Novinskoj agenciji Tanjug, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku".