Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Premijer Albanije se izvinio zbog kamenovanja autobusa

Edi Rama, premijer Albanije, se tokom razgovora sa ministrom obrazovanja Srđanom Verbićem, koji će prisustvovati utakmici, izvinio Srbima zbog kamenovanja autobusa sa reprezentacijom Srbije, apelujući da pobedi pristojnost.

Ponovo niko neće Tanjug

Za kupovinu kapitala novinske agencije Tanjug ni na drugom pozivu nije stigla nijedna ponuda, pa je postupak prodaje proglašen neuspešnim, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Prijave protiv 11 funkcionera

Agencija za borbu protiv korupcije za devet meseci ove godine podnela je 11 krivičnih prijava protiv funkcionera za koje postoji sumnja da nisu prijavili imovinu Agenciji ili da su dali lažne podatke u nameri da prikriju imovinsko stanje, objavljeno je na sajtu te institucije.

Ustavni sud će odlučiti da li 3.500 lekarki mora u penziju

Informacija o penzionisanju 3.500 lekarki nakon 12. oktobra i stupanja na snagu Zakona o načinu utvrđivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru podelila je javnost, i dok je za jedne takva odluka diskriminatorska i protivustavna, a kažu i da bi mogla da ugrozi zdravstveni sistem, u Ministarstvu zdravlja navode da su napisi o prinudnom penzionisanju lekarki netačni.

VIDEO: Otvoreno priznala da se zaposlila preko stranke

Potpredsednica Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kraljevu Maja Danilović, postala je hit na društvenim mrežama, odnosno njen video u kome sama sebi postavlja pitanje da li se zaposlila preko stranke i potom sama i odgovara na to pitanje.

Dinar sutra nepromenjen

Dinar će sutra ostati na istom nivou prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 120,1859 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Đaci skupili novac da bi ceo razred išao na ekskurziju

Učenici VIII/2 Osnovne škole "Stevan Jakovljević" iz Paraćina uspeli su da zarade 9.000 dinara za drugare koji nemaju mogućnosti da sami plate trodnevnu ekskurziju, tako da će u nedelju celo odeljenje krenuti put zapadne Srbije, potvrdila je direktorka te škole Snežana Tanić.

Sve više građana Srbije menja pol

Broj ljudi koji su ove godine ušli u ordinaciju sa namerom da promene pol porastao je za 50 odsto, podaci su Kliničkog centra Srbije. Samo u poslednje dve godine u Srbiji je urađeno 14 operacija.

Ješić: Zašto dižu nivo aflatoksina?

Bivši pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić ne razume predlog da se dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku promeni sa 0,05 na 0,25 mikrograma po kilogramu.