Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Turska odustaje od članstva u EU?

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan najavljuje da će ova zemlja, večiti kandidat za mesto u Briselu, "reći Evropskoj uniji doviđenja".

Jak zemljotres u Japanu

Zemljotes jačine 6,8 stepeni Rihtera pogodio je oblast kod japanskog ostrva Hokaido, saopštio je američki Geofizički zavod.

Neredi ispred predsedničke palate u Kairu

Egipatska policija upotrebila je vodene topove i pucala u vazduh u pokušaju da rastera demonstrante koji su bacali molotovljeve koktele i kamenice u dvorište predsedničke palate u Kairu.

Zapalila trafo stanicu zbog računa za struju

M.P. (46) zapalila je trafostanicu u Bašinom Selu u centralnoj Makedoniji zbog nerešenog spora sa elektrodistribucijom, koja joj je navodno obračunala više kilovatčasova nego što je potrošila.

Ubicu greškom pustili na slobodu

Policije u američkim državama Indijani i Ilinoisu tragaju za osuđenim ubicom koji je greškom pušten na slobodu nakon suđenja u Čikagu.

Jeftiniji ruski gas za Evropljane

Ruska naftna kompanija Gasprom smanjiće cenu gasa svojim klijentima u Evropi koji su u teškoj situaciji zbog ekonomske krize, objavio je danas list "Izvestija".

Pala ruska raketa sa satelitom

Ruska raketa nosač "Zenit" sa telekomunikacionim satelitom američke proizvodnje pala je danas u Pacifički okean ubrzo po lansiranju, javili su ruski mediji.

Papa ne planira putovanje u Niš

Apostolski nuncije u Beogradu, nadbiskup Orlando Antonini izjavio je da poseta pape Benedikta Šesnaestog Nišu, povodom obeležavanja 1.7000 godišnjice Milanskog edikta, "nije moguća, imajući u vidu određene istorijske probleme", prenela je danas Verska informativna agencija.

26 poginulih kada se urušio most u Kini

Kamion natovaren vatrometom eksplodirao je dok je prelazio most u kineskoj provinciji Henan, usled čega se most urušio usmrtivši 26 ljudi, javili su kineski državni mediji.

25 poginulih u eksploziji u Meksiku

Dvadeset pet ljudi je poginulo, a više od 100 je povređeno, u eksploziji koja se sinoć dogodila u sedištu naftne kompanije Pemeks u Meksiko Sitiju.