Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Gasi se zloglasni tabloid

Naslovna stranica poslednjeg broja tabloida "News of the world", koji će od danas biti zatvoren zbog afere prisluškivanja javnih ličnosti, sinoć je odštampana sa velikim naslovom "Hvala vam i zbogom".

Humanitarcima odsečene glave

Avganistanska policija saopštila je da je pronašla obezglavljena tela sedmorice od 28 minera, kidnapovanih u sredu u zapadnoj provinciji Fara.

Doris Pak: EU omanula u Bosni

Evropska unija je doživela neuspeh u BiH, izjavila je izvestilac Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Doris Pak.

Velika suša u Etiopiji

Šefica humanitarnih operacija Ujedinjenih nacija zatražila je dugoročna rešenja za sušu u Etiopiji i jače mere bezbednosti da bi se moglo hitno pomoći stanovništvu.

Izrešetan argentinski folk pevač

Argentinski folk pevač Fakundo Kabral ubijen je danas u prestonici Gvatemale na putu za aerodrom, saopšteno je iz Kabineta gvatemalskog predsednika.

Veliki broj zemalja priznao Južni Sudan

Veliki broj država, među kojima SAD, Rusija, Kina, kao i članice Evropske unije, priznale su najmlađu državu na svetu - Južni Sudan, koja je danas zvanično proglasila nezavisnost.

Južni Sudan - najmlađa država sveta

Predsednik parlamenta Južnog Sudana zvanično je proglasio nezavisnost najnovije države na svetu i 193. članice Ujedinjenih nacija, nakon čega je na svečanoj ceremoniji podignuta nova državna zastava.

Preminula Beti Ford

Poznatija kao osnivač klinike za lečenje od zavisnosti, nego kao prva dama SAD, Beti Ford je umrla u 93. godini.

Gadafi preti odmazdom u Evropi

Libijski vođa Moamar Gadafi zapretio je da će izvesti na stotine napada po Evropi kako bi se osvetio za akciju koju predvodi NATO u Libiji.