Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Iran zabranio prodaju Barbike

Iranska policija za moral zabranila je prodaju lutke Barbike radi zaštite društva od, kako se navodi, opasnog uticaja zapadne kulture, koja ugrožava islamske vrednosti.

Rekordna zaplena heroina u Austriji

Austrijski carinici zaplenili su rekordnih 130 kilograma heroina, vrednosti oko 50 miliona evra, u jednom bugarskom kamionu na graničnom prelazu Suben.

Putin poziva opoziciju na dijalog

Ruski premijer i kandidat za budućeg predsednika Vladimir Putin pozvao je opozicione predstavnike na dijalog o budućnosti, prioritetima i o perspektivama.

U Srbiji nezaposlena četvrtina stanovništva

Stopa nezaposlenosti u Srbiji dostigla je na kraju novembra 23,7 odsto, što je rast u poređenju sa 22,2 odsto zabeleženih na kraju aprila prošle godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Guverner Teksasa brani marince

Guverner Teksasa Rik Peri optužio je administraciju Baraka Obame za preteranu reakciju na video snimak četvorice marinaca koji uriniraju po leševima talibana.

Kapetan nasukao brod da bi ugodio šefu konobara

Kapetan "Koste Konkordije" približio je brod ostrvu Điljo kako bi ugodio šefu konobara koji je rodom sa tog ostrva, piše list Korijere dela sera, analizirajući postupke kapetana i njegovih pomoćnika pred brodolom u petak uveče.

Pronađena i šesta žrtva broda Konkordija

Spasioci su danas pronašli još jedno telo u olupini luksuznog turističkog broda "Kosta Konkordija", koji se u petak uveče nasukao u blizini obala Toskane, pa se broj žrtava popeo na šest.

Potonuo tanker kod Drača

Tanker koji je prevozio naftu potonuo je danas nedaleko od albanske luke Drač. Jedan mornar pronađen je mrtav, dok se najmanje dve osobe vode kao nestale.