Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Dimničarina nije prošla u Zrenjaninu

Građani Zrenjanina bili su u obavezi da mesec dana 2009. plaćaju dimničarske usluge, bez obzira na to da li imaju dimnjak ili ne, ali je odluka gradskih vlasti proglašena nezakonitom, pa je Skupština grada brže-bolje povukla odluku.

Novosadski Misje Brikolaž misli zeleno

Građani Novog Sada od nedavno sav elektronski otpad iz svojih domova mogu da dopreme u prodavnicu Misje Brikolaž (Mr Bricolage) na Novom naselju i ostvare uštede prilikom planirane kupovine.

Ubedljiva pobeda SNS na izborima za MZ

Srpska napredna stranka na juče održanim izborima za savete i nadzorne odbore u novosadskim Mesnim zajednicama Vidovdansko naselje i Petrovaradin ostvarila je ubedljivu pobedu, izjavio je danas potpredsednik Gradskog odbora SNS Novi Sad Damir Zobenica.

Akcija kontrole auto-sedišta za decu

Na parkingu prekoputa Master centra Novosadskog sajma u periodu od 16 do 18 sati sutra će biti održana javna akcija besplatnog pregleda dečijih auto-sedišta, koja ima za cilj da poveća bezbednost najmlađih u saobraćaju.

Vino iz karlovačkih podruma od sada na dohvat ruke

Iako je poseta Sremskim Karlovcima uvek jedinstven doživljaj, a karlovačka vina poznata, cenjena i čuvena u Evropi od davnina do sada, ako ste željni pravog vina, više ne morate da trošite vreme da biste do njega i došli.

"Zona Zamfirova" najbolja na Pozorju

Sterijinu nagradu za najbolju predstavu dobio je mjuzikl "Zona Zamfirova", po tekstu Stevana Sremca, u režiji Kokana Mladenovića, i u izvođenju Pozorišta na Terazijama iz Beograda.

Parović: Cene komunalija ne zavise od budžeta

Savetnik gradonačelnika Novog Sada za privredu i energetiku Miroslav Parović izjavio je da cene komunalnih usluga ne zavise od transfera sredstava iz republičkog budžeta, a samim tim smanjenje gradskog budžeta, zbog usvajanja seta poreskih zakona, neće uticati na poskupljenje komunalija.

Otvoreno novo mesto za umetnike i kreativce

Novi prostor za umetnike i kreativce "Matera mesto" (MaTerra), na više od 200 kvadrata zgrade nekada čuvenog kinematografskog preduzeća "Terra film" iz Novog Sada, sinoć je zvanično otvoren koncertom zrenjaninskog benda "Tri mačke sto godina".