Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Pastor: Hitno Vojvodini vratiti njeno vlasništvo

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor ukazao je danas na hitnu potrebu vraćanja vojvođanske svojine u njeno vlasništvo, u skladu sa Zakonom o javnoj svojini, i naglasio da očekuje da Vlada AP Vojvodine veoma brzo dostavi Skupštini AP Vojvodine predlog mera koje bi po ovom pitanju trebalo preduzeti.

Darko Šper dobitnik nagrade NDNV-a

Novinar agencije Beta Darko Šper danas je dobio priznanje za najboljeg novinara-istraživača u okviru projekta Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) "Mediji i lokalne samouprave".

Autoput Novi Sad-Ruma za 30 meseci

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavili su danas početak zajedničkog rada republike, pokrajine i lokalnih samouprava na izgradnji autoputa Novi Sad - Ruma sa tunelom kroz Frušku goru.

Zatvorena Narodna kuhinja u Karlovcima

Narodna kuhinja u Sremskim Karlovcima koju je koristilo oko 200 najsiromašnijih građana iz tog mesta zatvorena je zato što Crveni krst više nema novca za njeno održavanje.

Novi Sad dobija šefa policije za deset dana

Direktor policije Srbije Milorad Veljović najavio je da će za deset dana biti izabran načelnik Policijske uprave u Novom Sadu, kao i u Nišu, gradovima koji već dugo nemaju čelne ljude policije.

Mlada Novosađanka nova zvezda strip scene

Trinaestogodišnja Anja Tanović, učenica sedmog razreda OŠ "Prva vojvođanska brigada" sa Novog naselja, koja je na poslednjem Međunarodnom salonu stripa osvojila prvu nagradu u svojoj kategoriji, priprema se za novo takmičenje koje će se uskoro održati u Beogradu.

Novosadski beskućnici preživeli još jednu zimu

Dok većina Novosađana o nadolazećem proleću mašta kao idiličnom godišnjem dobu, sa visibabama i rasprostrtim ćebadima u Limanskom parku, oko stotinu sugrađana prvo martovsko sunce vidi kao znak da su preživeli još jednu zimu.

SNS traži vanredne pokrajinske izbore

Srpska napredna stranka je predala je Skupštini Vojvodine zahtev za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u pokrajini, rekao je danas novinarima potpredsednik ove stranke Igor Mirović.