Novosadski informativni portal 021

Zabava

FOTO: U najhladnijem gradu na svetu je -47 stepeni

Grad Jakutsk, šest vremenskih zona udaljen od ruske prestonice Moskve, a 450 kilometara od polarnog kruga, sa prosečnom temeraturom od minus 40 stepeni, može da se pohvali titulom najhladnijeg grad na planeti.

Neobični načini da se zaradi plata

Park Si Jon (34) iz Južne Koreje svake večeri po tri sata jede pred kamerama, a ljudi to gledaju uživo na internetu. Ono što je počelo kao hobi sada joj donosi zaradu od 6.000 evra mesečno, pa je dala otkaz na pređašnjem poslu.

VIDEO: Knjige pomoću kojih ćete se saživeti sa glavnim likom

Jeste li se ikada toliko udubili u knjigu da vam se učinilo kao da ste se isključili iz ovog sveta i oživeli u telu protagoniste? Nova vrsta knjiga mogla bi još više pojačati taj utisak, koristeći se toplotom i vibracijom da bi reflektovala ono što se dešava u knjizi.

FOTO: Umetnost ili rasizam?

Gej umetnik Aleksandar Kargalcev iz Rusije napravio je fotografiju kao odgovor na kontroverznu fotografiju Daše Žukove na kojoj urednica magazina "Garage" sedi na crnoj manekenki.

Eksplodirala štala od kravljih gasova

Štala u blizini nemačkog grada Rasdorfa eksplodirala je pošto se zapalio metan koji je proizvelo 90 krava koje su muku mučile sa nadimanjem, saopštila je policija.

Robne marke koje su nadživele Jugoslaviju

Robne marke iz bivše Jugoslavije koje su uspešno prebrodile tranziciju u kapitalistički sistem jesu "vegeta" (Podravka), Tomos motocikli, "plazma" keks (Bambi), "bekutan" krema i Gorenje kućni aparati.

VIDEO: Zlatnik težak jednu tonu

Najveći zlatnik na svetu, australijski "crveni kengur" će sledeća dva dana biti izložen u Minhenu, u sedištu nemačke firme koja se bavi trgovinom zlata i drugih plemenitih metala "Pro Aurum".