Autor: Dnevnik.hr

Zabava
12.03.2018.
10:22
Građevinsko čudo iz Zenice, kuća na krovu stambene zgrade postala je hit na društevnim mrežama širom BiH, a razlog zašto nije srušena iako postoji odluka još je neverovatniji.
  • jasno kao sunce

    13.03.2018 20:40
    Sve je nejasno,!? a nije jasno,kako je to nadogradjeno?! Preko noci?!??? kako se cekalo da se izgradi?! ???? gde je kucni savet, sastanak, stanara zgrade?! Di je Predsednik zgrade da obavesti stanare o mogucoj gradnj???????????? Zar nije niko cuo da se rade radovi????? Sigurno da to nije u redu, ali nemojmo biti smesni, to je prica za malu decu, ali neuspela prica za laku noc!!!!!! To su bili takvi radovi da niko normalan nije mogao a da ne reaguje! Mozda svemirci preko noci izgradili STA???? Pa jos nema ulaza nego preko?????????
  • nana

    13.03.2018 09:12
    ima toga i kod nas
    pogledajte kakvu je građevinu sklepao Branko Kockica na krovu zgrade u Beogradu!
  • ne preterujte

    13.03.2018 05:34
    aj krov ne prokisnjava za raliku od onog ravnog malo levo. Da je srece nijedna zgrada n bi imala ravan krov
  • Ceca

    12.03.2018 22:15
    Jalijaši
    Nije to jedina arhitektonski urnisana zgrada u ulici Jalimamov put (ex Nurije Pozderca), naselje Jalija. Ovo je samo delić kompletno unakažene ulice, kockica u mozaiku. Za vreme rata tokom devedesetih godina prošlog veka ljudi su silom prilika na fasadama ponegde otvarali rupe, samo u onim zgradama gde već nije bilo uzidanih dimnjaka. Posle tog rata je dozvoljen otkup stanova. E tada su počela zazidavanja prozora, balkona, otvaranja novih prozorskih otvora gde kad kako kome padne na pamet, jedni su stavljali belu pvc stolariju, drugi smeđu, drvenu, kako već ko želi. Ima slučajeva da je pola zgrade okrečeno ovako, drugi deo fasade onako. Više su stanari sami devastirali zgrade posle završetka rata, nego što ih je uništeno tokom ratnih dejstava. Zenica je pozicionirana na rasednoj liniji, trusna zona, a samoinicijativno i bez ikakvog znanja o statici rušeni su i ruše se i dalje noseći zidovi u stanovima, pa ne daj Bože da drmne neki jači zemljotres mnogi bi postradali. Šteta što nisu snimljene i susedne zgrade kao primer kako nikad nigde ne bi ni po koju cenu smelo da se radi. Nadležni evidentno već godinama ne obavljaju svoj posao za koji su dobro plaćeni i kraj se ovom vrlo opasnom urbanističkom haosu ne nazire.
  • mrva

    12.03.2018 17:47
    balkanski prostakluk i divljaština
  • Drum

    12.03.2018 14:55
    Da je to sagradila neka sirotinja koja nije državni službenik, odmah bi se našao način da se sruši.
  • Oliver

    12.03.2018 14:43
    Ima to isto lu Novom Sadu u Futoškoj ulici,kuċa na zgradi,samo ovde se lepo dobije dozvola,prvo neki malo odu u zatvor pa se o tome piše,a posle od toga bude sve legalno.
  • Sandra

    12.03.2018 14:34
    Secam se i ja tih dveju kuca na zgradi kod Brankovog mosta, u Beogradu, kad se dolazi od Novog Beograda ili Zemuna, odmah sam se setila te budalastine...
  • pera

    12.03.2018 12:44
    a kuda safet ulazi u svoju kucicu, pretpostavljam ulaz, stepeniste hodnici, ko i svi stanari. i sad on njima ne da na krov, a on moze u svoju kucicu.
    lepo corka, pa tamo plata 10 maraka pa cigla po cigla dole
  • evgenije

    12.03.2018 12:38
    Čuj, građevinsko čudo u Zenici. Sada kao mi treba da budemo zeprepašćeni urbanističkim haosom u Zenici kao da ga u Srbiji nemamo. Pa još devedesetih godina kada se sa Novog Beograda preko Brankovog mosta prelazilo u Beograd, sa mosta desno gore kada se gledalo na jednu zgradu, bilo je dve ovakve kuće sazidano na krovu. Pošto nisu mogli da ih poruše, ispred kuća su postavili ogroman reklamni pano kako se ta sramota od divlje gradnje ne bi gledala. Mislim da je to bilo 2001. godine kada sam sa kumom nešto išao za Zemun. Išli smo u neku firmu po materijal i kada smo ušli u Zemun kaže on meni "sada češ videti kako je lik na sred ulice sazidao stambenu zgradu od 6-7 spratova". Ušli mi u ulicu, vozimo, porodične kuće levo i desno. Posle par stotina metara zgrada na sred kolovoza. Ne znaš da li da se smeješ ili da plačeš. Moraš da je zaobiđeš a ostavljeno jedva toliko mesta da samo jedan automobil može da prođe i to pod uslovom da otvoriš prozor i rukom zaklopiš barem jedan retrovizor na kolima. Kako prođeš zgradu tako se nastavlja ulica sa porodičnim kućama. Divlji zapad. A mi se sada kao smejemo Zeničanima.
  • Salmonela

    12.03.2018 12:34
    Rekao bih za to su oni tamo i ovi ovde i glasali i ratovali itd i sta sad nista samo glasajte i samo ratujte.
    Ovo je jedan izopaceni i propali sistem. Ovde se glasanjem nista vise ne resava...
  • Dosta brate

    12.03.2018 11:08
    Kuća
    Pošto se najčešće od vešernica pravi stambeni prostor, predlažem da se umesto rušenja ovaj tip izbaci iz kuće a stanari da taj prostor dobiju za vešernicu.
  • Esmarh oko vrata

    12.03.2018 10:54
    Da probaju trotilom?
  • Vojvosadjan

    12.03.2018 10:43
    U Švedskoj bi ga strpali u ludnicu, bukvalno!
  • Sale NS

    12.03.2018 10:36
    Ništa čudno !
    Imamo mi takve poduhvate i ovde u NS: 1.Oblakoder kod igrališta FK "Kabel", nadogradnja na petnaestom spratu ??? Nezabeležno u analima građevinarstva; 2. Nadogradnj na dvospratnoj zgradi preko puta Futoške pijace (iznad apoteke iz poznatog lanca).

    Posmatrajući to iz BiH i ovo ovde, taj Bosanac je amater, ali nije ovaj ovdašnji što gradi onu hobotnicu u centru preko puta pošte na prostoru jermenske crkve i preko stare zgrade NS banke. A ŠTA SAD ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna