Autor: Index.hr

Zabava
06.12.2018.
23:22 > 06:06
Članovi sekte "Temple of Satan" postavili su svoju skulpturu u zgradi vlade američke savezne države Ilinois u sklopu proslave nadolazećih praznika, javlja BBC.
  • Nemanja

    07.12.2018 10:09
    @MAJKA I BAKA
    'Stari Zavet treba citati samo kao istoriju covecanstva'

    Ozbiljni istorijski zapisi se čitaju kao istorija čovečanstva, a verske knjige su polubajke. Majku mu, svaki put kad se povede priča o sektama, ispostavi da nema gorih i štetnijih sektaša od zaostalih hrišćanskih fanatika sa tri razreda osnovne.
  • MAJKA I BAKA

    06.12.2018 23:20
    SATANISTI
    NARAVNO DA SAM PROCITALA STARI ZAVET, ali Stari Zavet treba citati samo kao istoriju covecanstva, jer sve dok Gospod nije dao Mojsiju Tablice Zakona, vladalo je bezzakonje. Bog je ljubav, jer koji covek ne voli decu svoju, ali ta deca su cesto veoma losa, pohlepna, gramziva...A dolaskom Isusa Hrista svim ljudima je ponudjeno iskupljenje, svim ljudima je ponudjena beskrajna Ljubav Bozja. Na nama je da izaberemo da li cemo ici sirokim putem, koji vodi u pakao, ili krivudavom i trnovitom stazom Raja Gospodnjeg.
  • @Majka i baka

    06.12.2018 20:05
    Gospodjo, da li ste citali Stari Zavet i kakva su vasa zapazanja nakon citanja?
    Da li je to bog kojem vi verujete,
    taj tiranin?
  • Душан

    06.12.2018 19:42
    реакција на БоесерВолф
    Не узбуђуј се толико човече због глупости, добићеш инфаркт...
  • Komifo

    06.12.2018 19:21
    @Beli

    Tvoj komentar samo potvrđuje ono što sam već napisao - ne postoji ni jedan lik koji paniči oko ovih a da nema ozbiljan psihički poremećaj.
  • BoeserWolf

    06.12.2018 18:11
    Biblija je propaganda!!11!1!1
    U bibliji je Bog prikazan kao dobar lik, a Lucifer kao negativac. U stvari je Bog u jednom momentu, kao i svaki autokrata, hteo da sprovede nesto na stetu naroda. Lucifer se usprotivio i Bog je na njega odmah krenuo drvljem i kamenjem, prognao ga iz Raja, oklevetao i naredio pisanje propagande koja ce ga ocrniti, a Boga prikazati kao velikog pozitivca (nesto kao sto americki predsednici i danas rade).
    Kroz istroriju, pa cak i danas, imamo mali milion primera gde je neko proglasen za najveceg zlocinca, bez ikakvog osnova, a da je ta prica kod sirokih narodnih masa prosla.
    Mi u Srbiji to treba najbolje da znamo, nakon svih gluposti koje su o nama pisali CNN i ekipa, o milionima mrtvih i prognanih sa Kosova npr, iako Kosovo nema ni 2 miliona stanovnika. Tad nije bilo neta da se sve lako proveri, a kako je tek bilo u Luciferovo doba. Razmislite o tome :P
  • Novosađanka

    06.12.2018 17:38
    Ne postoje ni Bog, ni Satana, niti Deda Mraz. Dakle, sve ovo da se ukloni i da se na tom mestu napravi jedna lepa fontana. Mjuzička.
  • Skretničar

    06.12.2018 13:58
    @MAJKA I BAKA
    Pitanje za razmišljanje:
    1. Ako je bog jedan i svemoćan, kako nema nadmoć nad Satanom?
    2. Satana u hrišćanstvu zapravo je "naslednik" nekih drugih "likova", pre svega Prometeja i simbolizuje pobunu protiv tirana, bez obzira na posledice. Šta mislite o tome?
    3. Ako ste vernik i verujete u hrišćansku premisu o slobodnoj volji, zašto je "otimanje duša" problem? Slobodna volja se primenjuje selektivno, or what?
  • baal

    06.12.2018 13:49
    @MAJKA I BAKA
    To, tetka!
  • MAJKA I BAKA

    06.12.2018 12:13
    SATANISTI
    Sve to na prvi pogled izgleda naivno, a uopste nije. Pripadam pravoslavnom hriscanstvu, ali postujem sve monoteisticke religije, budizam, islam, a narocito veru Mojsijevu. Sinoc sam bila na Trgu Slobode da prisustvujem paljenju cetvte svece na Hanukiji. Mojsijevu veru smatram pratemeljom naseg hriscanstva, a Stari Zavet ugaonim stubom nase vere. Ali satanizam zaista, zaista smatram velikim zlom i nesrecom i uopste mi nisu smesne razne parodije i performansi na tu temu. Lucifer, satana, odvojio se od Andjela Hristovih zato sto je bio ljubomoran na Isusa Hrista i hteo je da bude Njemu ravan. Odveo je sa sobom trecinu andjela i oni se smatraju prvim djavolovim sledbenicima. I zato nikada, ali nikada ne treba zavideti nikome, biti ljubomoran na neciji uspeh, novac, auto...Svima nam je Bog dao onoliko koliko je mislio da zasluzujemo, a oni kojima je mnogo dao, ne treba da budu gordi, jer je gordost prva odlika satane. Kaze se da bi Isus Hrist i samom djavolu sve oprostio, samo kada bi on, satana shvatio da je veca HRISTOVA LJUBAV, od njegove mrznje. I u Otkrovenju Jovanovom se govori da ce pre NOVOG HRISTOVOG DOLASKA, doci satana, da i ovo malo ljudskih dusa, verujucih,otme od Hrista. U tom svetlu vidim i te djavolske predstave i performanse.
  • Beli

    06.12.2018 11:54
    @Komifo
    Lekić treba tebi, kada podržavaš upotrebu beba u svrhz gađenja ljudima ili podsticanja agresivnosti prema bebama.

    Braniš sataniste, ili nemaš dobru moć zapažanja, ili ne znaš engleski.

    Uostalom, neka obrazovani ljudi sami prosude svrhu da Diznijevi junaci pevaju satanističke pesme.

    Tvoj problem je što veoma malo znaš o metodama koje satanisti koriste i kako rade.

    To je velika, veoma jaka finansijki i organizovana sekta, koja poseduje od filmskih kuća do urednika medija...... ihaj. A kasnije ćemo o državnicima.
  • @T. Lovreković

    06.12.2018 10:39
    Tako je brate Hrvoje.
  • Komifo

    06.12.2018 10:31
    @O satanistima

    Moraš da budeš težak psihijatrijski slučaj da bi ovo ozbiljno shvatio bilo kako osim kao zasluženu sprdnju s religijom. Aj' po lekić.
  • Dejan

    06.12.2018 10:29
    posao
    Satanizam je filozofija, svhvata ko kako hoce !
  • O satanistima

    06.12.2018 09:46
    Retki znaju koliko su jaki
    Nije tu kraj.
    - Beba sa nožem koja se reklamira mržnjom
    - Mržnja prema pandama, gađenje prema bebama
    - Podsticanje na zagađivanje okoline i mržnju
    Uostalom, pogledajte smai novogodišenje poklone u americi, predpostavljam
    da će te shvatiti ko ih proizvodi i s akojim ciljem lansira...

    https://net.hr/webcafe/svastara/nasamarite-nekoga-za-bozic-lik-radi-najgenijalne-fake-poklone-na-koje-se-cak-ne-mozete-ni-naljutiti/#1

    NIŠTA OVDE NEMA NAIVNO NI ŠALJIVO.
  • Bogomil

    06.12.2018 09:34
    Ne razumem kako je ovo satanistički simbol. Ovo je čist gnostički simbol koji upotrebljavaju i hrišćani raznih podgrupa.
  • Nemanja

    06.12.2018 09:25
    @T. Lovreković

    Ako si stvarno taj čijim se imenom potpisuješ, teško da si nekom sugrađanin.
  • T. Lovreković

    06.12.2018 09:02
    Dragi sugradjani Srbi
    Ovi likovi su sjajni!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna