Fotografije sa safarija naterale šefove supermarketa da podnesu ostavku

Šefovi francuskog supermarketa su podneli ostavke nakon što su se fotografije lova proširile internetom.
Lav u Južnoj Africi
Getty Images
Postoji zabrinutost da bi lavovi mogli da izumru do 2050. godine

Par koji je upravljao supermarketom u malom gradu na istoku Francuske ostao je bez posla nakon što su se internetom proširile njihove fotografije lova na safariju.

Na fotografijama iz 2015. godine se vidi par kako pozira pored mrtve zebre, leoparda, lava, aligatora i nilskog konja.

Prodavnica Super-U u Arbrelu suočila se s bojkotom na koji su ljudi pozivali putem Fejsbuka.

Predstavnici ovog lanca supermarketa su izjavili da je par odmah ostao bez posla.

Prodavnica koja se nalazi severoistočno od Liona, zatvorena je u sredu, nakon što je grupa za upravljanje ovim lancom supermarketa najavila ostavke glavnih menadžera. Nekadašnji šefovi nisu komentarisali ostavke, kao ni kritike na društvenim mrežama.

„Suočeni sa osudom društva, izazvanom njihovim akcijama, šefovi prodavnice su odlučili da odmah napuste pozicije i zatvore prodavnicu u Arbrelu", saopštila je grupa.

Vrednosti koje grupa zastupa se kose sa privatnim aktivnostima lova na safariju i objavljivanjem takvih fotografija, istakli su.

Na jednom od postera na Fejsbuku koji je pozvao na bojkot, autor je zamolio građane da ne prete zaposlenima u supermarketu, kako oni nemaju ništa sa incidentom. Lica šefova su takođe zamagljena.

https://www.facebook.com/laurent.guillaumont.7/posts/10211898502612873


„Šteta je što je Super-U čuven zbog popusta od 30 odsto na sveže namirnice, dok su mu šefovi 100 odsto iskvareni", piše na jednom posteru.

Priča je dobila maha tek kada je počela da kruži Tviterom.

Fotografije lova su se pojavile na sajtu safarija, specijalizovanog za lov u Južnoj Africi i Tanzaniji, i uključuju izjave jednog od šefova koji je učestovao na safariju.

Na sajtu se mogu naći iznosi novčanih nagrada, pa tako leopard „vredi" 7.150 dolara, a nilski konj 3.399 dolara.

Akciju je pokrenula organizacija za zaštitu životinja 30 Millions d'Amis, koja je reagovala i 2015. godine kada je američki stomatolog strelom ubio lava u nacionalnom parku u Zimbabveu.

Amerikanac je navodno platio 50.000 dolara za lov na lava i reakcija je na društvenim mrežima izazvala lavinu oštrih kritika.

U fondaciji su istakli da je u poslednjoj deceniji u Južnoj Africi oko 8.000 lavova uzgajano samo za lov, dok je njihov broj opao za 90 odsto u poslednjih sto godina, strahujući da bi ova životinja mogla da izumre do 2050. godine.

  • Gorki

    11.07.2019 06:26
    @major
    Molim te, jarane, izbaci ono "Hercegovina" iz potpisa. Hvala!
  • T

    11.07.2019 05:58
    Opravdano,nakon dugogodisnjeg aparthejda.
  • major hercegovina

    10.07.2019 21:13
    vrli novi svet
    glupo pitanje... jesu mozda na safariju bili u radno vreme? kako su obavljali svoj posao? bilo nekih zamerki? da li je podneta neka tuzba? dobro dosli u vrli novi svet, zbogom besmislenim tekovinama pravne drzave... predlazem javno spaljivanje na glavnom trgu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?