Ukrajinski poslanik "žali" što se dopisivao sa prostitutkom u skupštini

Oženjeni političar prvobitno se branio time da je želeo da „posrami znatiželjne novinare".

 

Poslanik Bogdan Jeremenko fotografisan je kako pregovara oko usluge i cene sa prostitutkom
Getty Images
Poslanik Bogdan Jeremenko fotografisan je kako pregovara putem SMS-a oko usluge i cene sa prostitutkom

 

Ukrajinski poslanik Bogdan Jaremenko se izvinio što se dopisivao sa ženom za koju se veruje da je prostitutka i to dok je sedeo u poslaničkoj klupi.

Novinar portala Bukvy fotografisao je u skupštini poslanika dok je preko poruka pregovarao o seksualnim uslugama i cenama.

Političar koji je oženjen i ima dvoje dece, takođe je na čelu skupštinskog Odbora za spoljne odnose. Fotografisan je i dok je na telefonu koristio aplikaciju za upoznavanje Tinder.

U prvi mah, Jaremenko se branio napisavši na Fejsbuku da je želeo „namerno da isprovocira" znatiželjne novinare.

Nije neuobičajeno da ukrajinski novinari fotografišu privatna dopisivanja političara tokom sednica parlamenta.

Jaremenko je kasnije izbrisao objavu na Fejsbuku i izvinio se „svima kojima sam pravio probleme - od moje žene i dece, do stranke i predsednika".

Korisnici društvenih mreža u Ukrajini iskoristili su priliku da zbijaju šale sa poslanikom koji je u bliskim odnosima sa predsednikom Vladimirom Zelenskim i koji je podržao neke od kontroverznih odluka predsednika.

„Narodni poslanik, šef Odbora za spoljne odnose, porodični čovek razgovara sa prostitutkom u parlamentu da bi ... izvređao novinare!" sarkastično je napisao novinar Jurij Butusov.

Pisac Andrij Kokotuha napisao je da su „za nacionalne interese Ukrajine takvi kontakti mnogo sigurniji od Jaremenkovih inicijativa za saradnju sa Rusijom", aludirajući na podršku poslanika mirovnim inicijativama vlade s Rusijom koje mnogi Ukrajinci smatraju kapitulacijom.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10156329469856851&id=717896850

Novinar Viktor Trehubov kaže da novi zakon u Ukrajini obavezuje zvaničnike i zaposlene u javnom sektoru da na poslu koriste ukrajinski, a ne ruski jezik.

„Imam dva pitanja za Jaremenka. Jedno - zašto ne na zvaničnom jeziku? Na kraju, ipak ste na poslu", prokomentarisao je Trehubov.

„Ne vidim ovde ništa pogrešno, ali voleo bih da čujem stavove poslanika o legalizaciji prostitucije", napisao je popularni bloger Serg Marko na Fejsbuku.

„Mislim da je ovo najbolje vreme da pitate Jaremenka šta misli o legalizaciji seksualnog rada, oporezivanju i socijalnim garancijama za seksualne radnice".

„Siguran sam da ćemo naučiti mnogo od tih dvoličnih pojedinaca", napisao je popularni bloger Alek Noinec na Fejsbuku.

Ukrajinski poslanik je podneo ostavku 2015. godine, nakon što su u javnost procurela dopisivanja o njegovim vanbračnim vezama.

U porukama se videlo da se poslanik dogovarao o odlasku na odmor na Maldive sa ženom zvanom Olga. Njegova supruga zvala se Ina.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

  • Cocco

    04.11.2019 13:22
    I ja bih "žalio" da sam se dopisivao sa prostitutkom (ili prostitutkama) u skupštini...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC