Muzika i slučaj Britni Spirs: Menadžer se povlači jer mu je „nagovestila da završava karijeru"

Lari Rudolf kaže da je razlog njegovog povlačenja taj što mu je rekla da namerava da okonča karijeru.
Britney Spears and Larry Rudolph
Getty Images
Britni Spirs i njen menadžer Lari Rudolf na dodeli MTV nagrada 2008. godine

Čovek koji je 25 godina vodio karijeru Britni Spirs odlazi sa mesta njenog menadžera.

Lari Rudolf, koji je pomogao Britnis Spirs da sklopi prvi ugovor u karijeri, rekao je da mu je 39-godišnja pevačica rekla da „namerava da se zvanično povuče" i da ga je to podstaklo da ode sa mesta njenog menadžera.

Odluka menadžera usledila je samo dve nedelje pošto je Britni Spirs pred sudom u Los Anđelesu rekla da je bila „prinuđena da nastupa protiv vlastite volje".

Pevačica pokušava da okonča starateljstvo kojim otac upravlja njenim životom i finansijama od 2008. godine.

Nameru da podnese ostavku, Rudolf je objavio u pismu Britninom ocu Džejmiju Spirsu i sustaratelju Džodiju Montgomeriju.

„Prošlo je više od dve i po godine otkako smo Britni i ja poslednji put komunicirali, u to vreme me je ona obavestila da želi da napravi neodređenu pauzu u radu", napisao je.

„Ranije danas, postao sam svestan da je Britni izrazila nameru da se zvanično povuče.

„Kao njen menadžer, verujem da je u Britninom najboljem interesu da odstupim iz njenog tima jer joj moje profesionalne usluge više nisu potrebne", napisao je.

Naglasio je da „nikada nije bio deo starateljstva" i da nije upoznat sa mnogo detalja s tim u vezi, ali i da da je „neverovatno ponosan na ono što su postigli tokom 25 zajedničkih godina".

„Želim Britni svo zdravlje i sreću na svetu i biću tu za nju ako joj nekad ponovo budem potreban, baš kao što sam i uvek bio", zaključio je.

'Kao ćerka'

Rudolf je bio menadžer Britni Spirs gotovo tokom čitave karijere, otkako je njena majka Lin Spirs tražila njegovo mišljenje o pevačkim mogućnostima njene ćerke.

U to vreme radio je je u muzičkoj industriji kao advokat, zastupajući klijente poput Džastina Timberlejka, Džesike Simson i benda Bekstrit bojs (Backstreet Boys).

Bio je impresioniranim kada je čuo Spirs da je odmah uzeo pod svoje i predstavio tada 15-godišnjakinju producentskim kućama u Njujorku.

Obezbedio joj je i prvi ugovor sa kućom Džajv (Jive).

Bio je zaslužan za vrtoglavi muzički uspon Britni Spirs, koja se proslavila mnogim hitovima poput Baby One More Time, Ooops! I Did It Again i Toxic.

Iako se nakratko popvukao sa mesta njenog menadžera tokom 2007. i 2008. godine, vratio se da bi joj pomogao da posle niza javnih incidenata zbog kojih je njenom ocu dodeljeno starateljstvo, oživi karijeru serijom uspešnih albuma.

U maju 2019. godine, podržao je njenu odluku da možda više nikada ne nastupa, rekavši: „Odlučila je da stavi sebe na prvo mesto i ponosan sam na nju zbog toga.

„Ako nikada više ne bude radila, onda ne ka bude tako".

„Sa njom sam dve trećine njenog života. Gledam je gotovo kao rođenu ćerku.

„Ovo je za mene vrlo emotivno... i teško.

„Lično želim da ona samo pronađe mir, srećno mesto - šta god to za nju značilo.

„Više nije reč o karijeri, već o životu", rekao je Rudolf za Varajati 2019. godine.

Britney Spears
Getty Images
Imovina Britni Spirs procenjena je na oko 60 miliona dolara, ali ona ne upravlja vlastitim finansijama

Rudolf, koji je takođe zastupao Majli Sajrus, grupu Aerosmit (Aerosmith) i Pitbula (Pitbull), najavio je ostavku usled sudskog postupka o starateljstvu nad Britni Spirs.

Na posebno sazvanom sudskom ročištu pre dve nedelje, Spirs je govorila 23 minuta i tom prilikom je rekla da su je terali da pije lekove, da je bila prinuđena da nastupa protiv svoje volje i sprečena da ima decu.

Advokat pop zvezde zatražio je od suda u Los Anđelesu da Džejmiju Spirsu ukine kontrolu nad njenim imanjem.

Navodi se da se Spirs „plaši oca" i da više ne želi da on bude jedini staratelj - što je postao 2008. godine.

Američki sud odbio je zahtev pop zvezde Britni Spirs da njen otac više ne obavlja ulogu staratelja.

Iako je zahtev odbijen, presuda nije odgovor na njeno potresno svedočenje pred sudom.

Bilo je to prvi put da pevačica govori u javnosti o starateljstvu i šta je sve ono izazvalo, a usledio je talas javne podrške njenoj težnji za slobodom.

Do njega je došlo posle višegodišnjih spekulacija i zabrinutosti obožavalaca koji su vodili kampanje pod sloganom #FreeBritney (Sloboda za Britni).

Sledeće ročište u ovom predmetu zakazano je za 14. jul.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

  • uh

    06.07.2021 16:09
    Imam utisak da je tesko moguce da sud, i to pod ovakvim pritiskom javnosti, odluci da ne oslobodi zdravu zenu. S druge strane, ko nije upoznat sta je tezak bipolarni poremecaj, ne zna koliko je to razarajuca i opasna bolest ako se ne leci, a ljudi u takvom stanju koji nemaju staratelja uvek odbijaju lecenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC