Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022: Kostarika iznenadila Japan za dramu u grupi E, Dalić kritikuje kanadskog selektora zbog nepoštovanja Hrvatske

Tri ekipe iz grupe E sada imaju po tri boda, dok je samo Nemačka bez bodova, ali će imati priliku da to ispravi u utakmici protiv Španije.
Fuler
Reuters

Dok su posle prvog meča japanski navijači slavili, Kostarikanci su tribine stadiona u Kataru napustili pognutih glava, ali se situacija u grupi E potpuno preokrenula u samo jednoj utakmici.

Japan je posle senzacionalne pobede nad Nemačkom u prvom kolu Mundijala pokušao da rezerviše kartu za osminu finala protiv Kostarike, napadao čitav meč, ali to nije bilo dovoljno.

Selekcija iz Srednje Amerike, koja je doživela dosad najteži poraz na Svetskom prvenstvu od Španije (0-7), golom Kejšera Fulera uspela je da dobije azijsku reprezentaciju, pa će u ovoj grupi sve četiri ekipe prolaz u narednu rundu tražiti u poslednjem kolu grupne faze.

Španija, Japan i Kostarika sada imaju po tri boda, dok Nemačka još uvek nema bodove, ali joj pobeda Kostarikanaca ide na ruku.

Panceri, kako je nadimak nemačke selekcije, meč drugog kola odigraće kasnije u nedelju protiv Španije, koji je neće eliminisati sa turnira čak i u slučaju poraza.

Hrvatski selektor Dalić: „Mi smo vicešampioni sveta, poštujte nas"

Snimak kanadskog selektora Džona Herdmana, na kojem na vulgaran način govori kako će njegov tim pobediti Hrvatsku u drugom kolu Mundijala, obišao je svet.

Razlog za optimizam dala mu je dobra partija njegovih igrača protiv Belgije, uprkos porazu, ali hrvatski selektor Zlatko Dalić kritikovao je kolegu zbog načina na koji je govorio o Vatrenima, kako nazivaju hrvatski nacionalni tim.

„Reči koje je iskoristio ne pokazuju poštovanje.

„Mi smo vicešampioni, zaslužujemo poštovanje. Poštujemo sve ekipe podjednako, tako da očekujemo to i od protivnika", rekao je Dalić.


Click here to see the BBC interactive

Možda će vam i ova priča biti zanimljiva:


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC