Svetsko prvenstvo u fudbal 2022: Srbija gubila od Kameruna, ali su Pavlović i SMS doneli preokret

Posle poraza od moćnog Brazila u prvom kolu, reprezentativcima Srbije u meču protiv Kameruna neophodan je pozitivan rezultat za prolaz u nokaut fazu Mundijala u Kataru.
Sergej
Neil Hall/EPA-EFE/REX/Shutterstock

Drugi meč Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru doneo je mnogo uzbuđenja - „orlovi" su najpre imali inicijativu i stvarali šanse, ali je Kamerun poveo, da bi u poslednjih nekoliko srpski tim napravio preokret.

Prvi gol na meču postigao je Žan Šarl Kasteleto u 28. minutu posle kornera i to u trenutku kada je Srbija imala inicijativu.

„Orlovi" su prethodno već u prvih 15 minuta napravili dve velike šanse - Aleksandar Mitrović je prvo pogodio stativu, a potom i sa samo nekoliko metara šutirao pored gola.

A onda preokret - prvo je gol postigao Strahinja Pavlović u 45. minutu, da bi Sergej Milinković Savić u 48. doneo prednost.

Srbija je u prvom meču poražena od Brazila, a Kamerun od Švajcarske, zbog čega je za obe reprezentacije neophodan pozitivan rezultat za prolaz u nokaut fazu.

U odnosu na meč protiv Brazila utakmicu su počeli Filip Kostić i Nemanja Maksimović, a nema Filipa Mladenovića i Nemanje Gudelja.

„Mundijal je za Srbiju praktično počeo posle utakmice sa Brazilom, znamo da su Kamerun i Švajcarska ekipe koje će se boriti za to mesto koje vodi dalje sa nama", izjavio je selektor Srbije Dragan Stojković pred meč sa Kamerunom.

„Orlovi" u narednom meču igraju protiv Švajcarske u petak, a Kamerun protiv Brazila.

  • Vlada

    28.11.2022 12:48
    Mitrovic nas upropasti. Sebicnijeg igraca ne videh odavno.
  • Banderaš

    28.11.2022 12:33
    Srpski mentalitet
    Samo polako igra se 90 minuta,još će Camerun da nam ugura 3-4 gola,samo polako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC