Kanadski premijer Džastin Trudo i Sofi Gregoar se razvode

Odlučili su da se razvedu posle „teških, ali razumnih razgovora".
Canadian Prime minister Justin Trudeau and wife Sophie Trudeau arriving ahead of the coronation ceremony of King Charles III and Queen Camilla at Westminster Abbey, central London.
PA Media

Kanadski premijer Džastin Trudo i njegova supruga Sofi objavili su da se razvode posle 18 godina.

U objavi na Instagramu naveli su da su odluku o razvodu doneli posle „razumnih i teških razgovora".

Dodaju da će ostati u bliskim odnosima i zamolili su sve za poštovanje privatnosti, pre svega zarad dobrobiti njihove dece.

Džastin i Sofi Trudo su se venčali u Montrealu 2005. godine i imaju troje dece - Ksavijera (15), El-Grejs (14) i Edrijena (9).

Iako su potpisali brakorazvodni sporazum, iz Trudoove kancelarije je saopšteno da će se i dalje zajedno pojavljivati u javnosti.

„Ostajemo bliska porodica sa dubokom ljubavlju i poštovanjem jedni prema drugima i prema svemu što smo izgradili i što ćemo nastaviti da gradimo", objavili su 51-godišnji Castin i 48-godišnja Sofi Gregoar Trudo.

Poslednjih godina ređe su se zajedno pojavljivali u javnosti, iako su u paru prisustvovali krunisanju britanskog kralja Čarlsa Trećeg u maju i bili domaćini američkog predsednika Džozefa Bajdena u Kanadi u martu.

Kada je Trudo prvi put izabran za premijera 2015. godine, dali su intervju za magazin Vog, a on je otkrio da je kraju večere posle njihovog prvog sastanka rekao: „Imam 31 godinu i 31 godinu sam te čekao".

Sophie and Justin Trudeau
Getty Images

U objavi na Instagramu povodom godišnjice braka u maju 2022. godine, Sofi Gregoar Trudo je komentarisala izazove dugih veza, napisavši: „Imali smo sunčane dane, preživeli smo snažne oluje i sve između".

U autobiografiji 2014. godine, Džastin Trudo je takođe komentarisao izazove u njihovom braku: „Naš brak nije savršen, imali smo velikih uspona i padova, ali Sofi ostaje moj najbolji prijatelj, moj partner, moja ljubav".

„Iskreni smo jedno prema drugom, čak i kada boli", dodao je.

Njih dvoje su počeli da se zabavljaju 2003. godine, kada je Sofi Gregoar Trudo radila na televiziji.

Trudo je drugi kanadski premijer koji je najavio razvod dok je na funkciji.

Prvi je bio njegov otac, pokojni Pjer Eliot Trudo.

On i njegova supruga, Margaret Trudo, majka Džastina Trudoa, najavili su 1977. da će se razići posle šest godina zajedničkog života.

Potom su se i razveli.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC