Banka zbog pranja novca kažnjena sa 775 miliona evra

Glavni finansijski direktor holandske ING banke Kos Timermans, podneo je ostavku nakon skandala vezanog za pranje novca zbog kojeg je banci izrečena ogromna novčana kazna.
Banka zbog pranja novca kažnjena sa 775 miliona evra
Foto: Pixabay
ING banka je saopštila danas da Timermans, koji je takođe član Izvršnog odbora, odlazi sa funkcije i da banka kreće sa "daljim jačanjem procedura upravljanja politikama rizika".
 
Holandska služba finansijskog tužilaštva saopštila je prošle sedmice da ING banka godinama nije adekvatno primenjivala zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma tako što nije sprovodila adekvatne provere klijenata i nije dovoljno istraživala sumnjive transakcije. Banka je zbog toga platila kaznu od 775 miliona evra (897 miliona dolara).
 
"Došli smo do zaključka da je primereno da se odgovornost za to preuzme na nivou Izvršnog odbora", izjavio je predsednik Nadzornog odbora ING banke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija