Francuski "Vansi" narednih nedelja preuzima beogradski aerodrom

Francuska kompanija Vansi će koncesiono preuzeti beogradski aerodrom "Nikola Tesla" za nekoliko nedelja, izjavio je danas ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni.
Francuski "Vansi" narednih nedelja preuzima beogradski aerodrom
Foto: 021.rs
"Stvari se odvijaju dobro i idu napred. Hvala srpskoj vladi što je odabrala Francusku, to je odličan projekat u kome svi dobijaju. Aerodrom ostaje Srbiji, ali Francuzi će biti koncesionari 25 godina", rekao je Mondoloni gostujući na Prvoj.
 
Istakao je da je to jako lep projekat i investicija vredna više od milijardu evra.
 
"Sve se odvija prema ugovoru iz marta i zvanično preuzimanje koncesije će biti u narednim nedeljama, kako je predviđeno ugovorima. Tu nema problema", naglasio je Mondoloni.
 
Ugovor o koncesiji na 25 godina obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.
 
Ukupna nominalna vrednost transakcije je oko 1,46 milijardi evra.
  • Ivan Miskov

    15.11.2018 07:55
    Uzicka 12
    Pa da prvo je drzava skupa sa Airserbia unistila JAT pa sad renovirali aerodrom na kredite koje narod placa. A ovi ce i dalje da vode kolonije po svetu na moderni nacin.
    Sta mi nismo znali od JATa dalje da vodimo sa Aeroiznjieringom po svetu pravili aerodrome od vojnih do civilnih i dan danas piste u odlicnom stanju. E ko prodaje imovinu naroda kukala mu majka.
  • simpatičan

    12.11.2018 23:45
    i lep projekt
    dobro je što će aerodrom da ostane u Srbiji zahvaljujući francuskim advokatima; ko zna šta bi se desilo da je srpska Vlada angažovala srpske advokate na slučaju ANT, možda bi od njega napravili hidrodrom sa kanalom za sletanje i poletanje direktno do Save promenade.
    https://www.orrick.com/News/2018/04/Orrick-Advises-Republic-of-Serbia-on-Nikola-Tesla-Airport-Concession

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.