Institut "Goša" prodat za skoro milion evra

Beogradski Institut "Goša" prodat je "Milenijum timu" za 970.125 evra, objavljeno je na sajtu Ministarstva privrede.
Institut "Goša" prodat za skoro milion evra
Foto: Google maps
Ministarstvo je 17. oktobra ove godine donelo Odluku kojom je za kupca proglasilo "Millennium team", a 16. novembra potpisan je Ugovor o prodaji 100 odsto ukupnog kapitala Instituta "Goša".
 
Kako se navodi, na tenderu za prodaju Instituta, koji je bio u stoprocentnom vlasništvu države, do 5. oktobra stigla je samo prijava Društva za inženjering, proizvodnju i usluge "Millennium team" iz Beograda.
 
Javni tender objavljen je 10. septembra ove godine po početnoj ceni u iznosu od 100 odsto procenjene vrednosti kapitala Instituta, odnosno 970.125 evra.
 
Prethodni tender za prodaju "Goše" objavljen je u novembru prošle godine, ali je bio neuspešan, jer nije stigla nijedna prijava. 
 
Institut "Goša" bavi se naučnoistraživačkim i razvojnim poslovima u oblasti prirodnih i tehničko-tehnoloških nauka.
  • brzonapredni

    29.11.2018 13:22
    lider kako treba
    šta su ono radili u Lasla Gala i A. Šantića kada je Vodovod sa njima raskinuo ugovor 2012, ko se seća, ako su od 2003. od kada posluju, brzinski izrasli u regionalnog lidera u poslovima Beograda na vodi, gasifikacije opština, sanacije smetlišta (kao deo konzorcijuma sa Porrom)? Ima da nam procvetaju i nauka i privreda čim se oni dohvate Instituta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.