Zatvorena fabrika "Swisslion" u Nevesinju

Pogon Prehrambene industrije "Swisslion" u Nevesinju zatvoren je u poslednjem danu 2018. godine.
Zatvorena fabrika "Swisslion" u Nevesinju
Foto: Pixabay
Likvidaciju firme potvrdio je i Aleksandar Kojović, generalni direktor "Swissliona" za BiH, dodavši da linije sokova i rakije treba da sele u Gornji Milanovac, a kečap i majonez u Makedoniju, pišu Nezavisne novine. 
 
"Fabrika je definitivno zatvorena, a oprema ovih dana treba da bude dislocirana u Srbiju, jer je svaki pokušaj njenog daljeg održavanja i odvijanja procesa proizvodnje u njoj propao, pa je praktično proizvodila samo gubitke", objašnjava Kojović. 
 
Podsetivši na prvobitne namere Rodoljuba Draškovića, predsednika koncerna "Swisslion", da pomogne ovom pasivnom kraju, Kojović kaže da ovakav koncept nikako nije ni mogao funkcionisati, jer su sirovine prebacivane iz Srbije u Nevesinje, pa ponovo prerađene vraćane u Srbiju, a to je bilo neisplativo, jer u Milanovcu postoje i linije i sirovina. 
 
Veliki transportni troškovi, ali i papirologija i loši putevi koji otežavaju transport, kao i veliki problem s vodom, onemogućavali su proizvodnju koja se u Nevesinju odvijala više od četiri i po godine.
  • Labud

    04.01.2019 12:44
    @/
    Pa sad, fabrike i pruge iz naše Vojvodine su komunisti i ćopavi zagorac preselili u tada gudure Slovenije i Hrvatske koje su sada razvijeni delovi a Vojvodina vidimo gde je. NIje tu kriv ni Sloba ni Voja ni Vučko.
  • Ha,ha,ha

    04.01.2019 10:27
    Sirovine
    Sirovine, sirovine, sirovine! Jeste, prebacivane su, pa vracene SiROVINE:))) Kad bi sve sirovine prebacili!
  • /

    03.01.2019 16:55
    /
    da, ali zar nije masine iz vojvodjanskih fabrika rasturao i selio u nevesinje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Titkok će otpustiti veliki broj radnika

Kompanija Tiktok planira da otpusti veliki broj radnika širom sveta, a otpuštanja će posebno pogoditi timove koje se bave korisničkom podrškom i komunikacijom, kao i sadržajem i marketingom.

Stari su budućnost sveta

Nesporno je da je 21. vek doba tehnologija i veštačke inteligencije, nešto o čemu stariji imaju samo osnovne predstave.