Miodrag Kostić postao većinski vlasnik Aerodroma Portorož

Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe, postao je većinski vlasnik Aerodroma Portorož, piše ljubljanski list "Delo".
Miodrag Kostić postao većinski vlasnik Aerodroma Portorož
Foto: Pixabay (ilustracija)
Luka Kopar je krajem 2018. godine prodala Hotelu Palas Portorož, koji je u vlasništvu Miodraga Kostića, dodatnih 15 odsto udela u Aerodromu Portorož, tako da srpski biznismen sada ima nešto više od 53 odsto vlasničkog udela u aerodromu, piše Delo.
 
Ostali akcionari Aerodroma Portorož su Opština Piran sa 36,2 odsto i Preduzeće za puteve Kopar (CPK) sa 10,25 procenata.
 
Luka Kopar nije otkrila kupoprodajnu cenu, ali je, prema nezvaničnim podacima, reč o relativno niskom iznosu.
 
"Prvi čovek srpske MK Grupe, Kostić, poslednjih godina je snažno prisutan na slovenačkoj obali", navodi se u tekstu, uz podsećanje da je kupio hotele Kempinski, te da je navodno zainteresovan i za kupovinu marine Portorož.
 
List takođe tvrdi da je Kostić u protekloj godini uspešno sprečio pokušaje slovenačkog preduzeća "Sava" da preuzme akcije "Gorenjske banke" u hotelima Bernardin. Kostić je, inače, većinski vlasnik "Gorenjske banke" iz Kranja sa skoro 76 procenata.
  • Piletina

    05.01.2019 09:38
    @Krompjuter
    Niste čitali sve, sigurno piše i da su dugovi aerodroma višemilionski? Pileći mozgovi, pročitaju naslov "kupio za 1 evro" i to jedino zapamte.
  • Krompjuter

    04.01.2019 16:41
    Pista od secera
    Nisam cito sve, sigurno pise da je platio 1euro?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Srbija prepuna krntija

Nedavno je u Nemačkoj profesor istorije nauke i tehnike u jednoj srednjoj školi predložio da učenici u okviru ogledne nastave umesto specijalizovanih muzeja posete Srbiju.