Nemačka pokrajina tuži "Folksvagen" zbog automobila sa dizel motorima

Nemačka savezna pokrajina Baden-Virtemberg traži odštetu od proizvođača automobila "Folksvagen" nakon što su lokalne vlasti kupile vozila sa dizel motorima, a sada se suočavaju sa zabranama ulaska u gradove poput Štutgarta.
Nemačka pokrajina tuži "Folksvagen" zbog automobila sa dizel motorima
Foto: Pixabay
Nemački dnevnik "Frankfurter algemajne cajtung" piše da su cene vozila sa dizel motorima opale nakon što je sud prošle godine naredio da gradovi razmotre uvođenje zabrana za starije automobile kako bi uskladili regulative EU za emisiju štetnih gasova.
 
Prema pisanju lista, pokrajinske vlasti podnele su krajem godine tužbu sudu u Štutgartu i traže višemilionsku odštetu od "Folksvagena".
 
Nemački proizvođač automobila nije potvrdio navode lista.
 
Međutim, "Folksvagen" ističe da su u prethodnim odlukama suda podržani njihovi stavovi da zahtevi za odštetu nemaju osnov, jer je proizvođač automobila imao punovažeću licencu za vožnju u vreme prodaje.
 
List piše da je novac poreskih obveznika potrošen na kupovinu i iznajmljivanje vozila sa dizel motorima za potrebe policije. Nije precizirano koliko je novca izgubila pokrajina Baden-Virtemberg.
  • Prle

    06.01.2019 14:44
    Ahaha
    Jel to cuvena kompanija u koju se kunu ovi Balkanski Sabani kao da jedino ovi Lopovi i Prevaranti prave automobile?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija