"Koka-Kola" kupuje "Bambi"

"Koka-Kola" HBC Srbija je saopštila da je kompanija "Koka-Kola HBC AG" započela proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Jurop Partners" u vrednosti od 260 miliona evra.
"Koka-Kola" kupuje "Bambi"
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, konačni sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a akvizicija ostaje podložna uobičajenim uslovima i odobrenjima nadležnih organa zbog čega se očekuje da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine.
 
"Naša strateška namera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda", navodi se kompanija.
 
Glavni izvršni direktor kompanije "Koka-Kola HBC AG" Zoran Bogdanović izjavio je da akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrednosti za kompaniju, kupce i akcionare.
 
"U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementare brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju, kao što su početak dana, konzumacija u pokretu i užina i osveženje kod kuće", naveo je Bogdanović. 
 
Generalni direktor kompanije "Koka-Kola" HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov rekao je da su sigurni da je njihov tim spreman da podrži ovu važnu odluku kompanije da zakorači u kategoriju grickalica i konditorskih proizvoda.
 
"Ova akvizicija je potvrda da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije, ali i dokaz odlučnosti naše kompanije da ostanemo integralni deo lokalne zajednice u kojoj poslujemo i nastavimo da razvijamo svoje poslovanje u ovoj zemlji", izjavio je Atanaov. 
  • Lejdi

    21.02.2019 07:38
    Ni plazma vise nece biti zdrava za decu ...
  • Nemanja

    19.02.2019 13:43
    Ceka se
    Plazma sa ukusom Jack Danielsa ;)
  • Elcyc

    19.02.2019 13:01
    @cycle
    Niste čuli jer ste neobrazovani, no sada ste čuli. Tokom 1999. su besplatno rasipali municiju napravljenu od osiromašenog uranijuma po Srbiji, odnosno striktno gledano isporuke municije nisu naplatili iako jesu posredno kroz 120 milijardi štete koju su napravili a sve u sklopu podrške albanskom terorizmu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.