Radnici fabrike čokolade "Simka" pet meseci bez plata, tri godine bez doprinosa

Zaposleni u fabrici čokolade "Simka" u Vranju već pet meseci rade bez plate, dok doprinosi za PIO fond nisu uplaćeni tri godine, saznaju Info Vranjske.
Radnici fabrike čokolade "Simka" pet meseci bez plata, tri godine bez doprinosa
Foto: Pixabay
"Plate nismo primili za oktobar, novembar i decembar 2018. godine, kao i za januar ove godine, a evo, februar je završen i već nam se diskretno poručuje da od plata za sada nema ništa", kaže sagovornik Info Vranjskih iz fabrike čokolade.
 
Upozorava i "da već tri godine firma zaposlenima ne uplaćuje doprinose za PIO Fond i zdravstveno osiguranje". 
 
"Doprinosi nisu uplaćeni za 2016, 2017. i 2018. godinu, a zaposlenima nisu overene zdravstvene knjižice u dužem periodu, pa smo se zbog svega u pisanoj formi obratili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću", navodi taj sagovornik. 
 
Fabrika čokolade "Simka", u vlasništvu Dragane Tomić, sa trenutno 53 zaposlena radnika, deo je beogradske "Dunje", odnosno, švajcarske "Fud industrije" koju je Tomićeva osnovala pre dvadesetak godina.
  • SANJA

    25.03.2019 18:43
    RADNIK
    Sreca vasa pa niste u kozi nas radnika.Sramota je da uopste i sudite zasto smo toliko cekali. U pomenutoj firmi smo radili 20 godina, i sve je koliko toliko funkcionisalo. Sada su nas ubedjivali da je trenutna kriza i da ce proci. Dok nije sve izmaklo kontroli. Najgore od svega je sto se familija Tomic i dalje bogati.
  • batman

    01.03.2019 12:38
    Sta to rade kravica i Simce? Nesto nose? Pored bombonjere zbunjene...
  • Deks

    01.03.2019 12:14
    Zašto bi neko radio bez plate, to su priče za malu decu. Verovatno je u pitanju koruptivni odnos između vlasnika fabrike i radnika, na papiru ne dobijaju platu ali dobijaju proizvode u naturi ali to ne prijavljuju i ne knjiže ili pak dobijaju novac u koverti. Kvalitet rada je takođe pod znakom pitanja pa ne rade 40 sati nedeljno već sigurno mnogo manje od toga, ali će od države tražiti da im se prizna puni radni staž i da država uplati te doprinose...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija