Agrana će se baviti Srbijom tek kad se stabilizuje cena šećera

Tek kada se bude stabilizovala cena šećera, razmotrićemo planove o daljem širenju, najavljuje direktor za finansijske poslove austrijskog koncerna "Agrana" Štefan Bitner.
Agrana će se baviti Srbijom tek kad se stabilizuje cena šećera
Foto: Pixabay
Austrijski proizvođač šećera planirao je, pre pada cene šećera na svetskim tržištima, da uđe na tržište Srbije.
 
"Aktuelna cena šećera ne dopušta nam dalje akvizicije", objasnio je Bitner u izjavi agenciji APA.
 
Tek kada cena šećera bude stabilizovana, "Agrana" će, prema njegovim rečima, ponovo početi da razmišlja o akvizicijama. To će međutim, prema Bitneru, trajati još najmanje jednu ili dve godine.
 
"Agrana" je 2016.odlučila da se širi i 2017. dobila je odobrenje nadležnih srpskih vlasti o preuzimanju najvećeg srpskog proizvođača šećera "Sunoko". Ti planovi su potom zaustavljeni zbog pada cene šećera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.