Mali: Leks specijalis o švajcarcima u ponedeljak na Vladi

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da očekuje da Vlada Srbije u ponedeljak, 15. aprila, usvoji leks specijalis u vezi sa kreditima u švajcarskim francima, kako bi se on potom, po hitnom postupku, našao u skupštinskoj proceduri.
"Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj sednici Vlade u ponedeljak. Predlog zakona će potom biti poslat u Skupštinu Srbije, kako bi bio usvojen po hitnom postupku do kraja sledeće nedelje", rekao je Mali.
 
Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, on je podsetio da su prethodnih dana vođeni intenzivni pregovori s korisnicima kredita u švajcarskim francima, kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za problem koji zadužene muči godinama.
 
"Tražimo najbolje moguće rešenje. Posle višednevnih teških razgovora, blizu smo usaglašavanja konačnog teksta zakona koji treba da odgovara svim stranama u procesu - i korisnicima kredita, i državi i bankama. To nije lak posao, ali blizu smo rešenja i očekujem da ćemo tokom vikenda imati gotov zakon, koji ćemo poslati na vladu", istakao je ministar finansija.
 
On je izrazio uverenje da će sve strane biti zadovoljne predloženim rešenjem.
 
Ministar je istakao i da u republičkom budžetu ima novca za rešenje navedenog problema, jer je državna kasa u potpunosti stabilna.
  • Dragan

    14.04.2019 10:41
    Chf-euro
    A šta je sa nama što smo već prešli na euro odlukom NBS 4 modela po nepovoljnim uslovima.Dugujemo više nego kada smo uzeli kredite.I za nas treba da važi otpis 40% glavnice,a ne da nas puste niz vodu.I mi smo građani ove zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.