Leks specijalis svakog građanina u Srbiji košta 5.453 dinara

Ako Skupština Srbije usvoji predloženi zakon o konverziji stambenih kredita u švajcarskim francima svakog građanina će rešavanje tog problema koštati 5.453 dinara, saopštio je danas portal Kamatica.
Leks specijalis svakog građanina u Srbiji košta 5.453 dinara
Foto: Pixabay
Do te računice se, kako se navodi, dolazi tako što se 11,7 milijardi dinara, koliko će se izdvojiti iz državnog budžeta da bi se bankama namirile obaveza 15.785 građana zaduženih u švajcarcima, podeli sa 2.143.120 zaposlenih građana.
 
"Za isti novac, može se kupiti čak 198 aparata za magnetnu rezonancu najvišeg kvaliteta ili 55 mesta u Srbiji obogatiti grandioznom fontanom kao što je ona na beogradskoj Slaviji", navela je Kamatica.
 
Ističe se da rešavanje ovog problema nije planirano budžetom, pa će se zbog toga država zadužiti tako što će emitovati obveznice.
  • Zbogom srpski narode

    19.04.2019 13:12
    Nsss
    Neće oni nas nikada napustiti, otići...za to treba imati obraz, dostojanstvo i ponos! Možda kada im otplatimo kredite, oni će se smejati i uživarti! A moja će deca, fakultetski obrazovana (državni fakultet)biti podstanari!Ovako osiromašena Srbija će i dalje primati, plaćati i zaduživati se!
  • @Nss

    19.04.2019 12:07
    Zbogom srpski narode
    Neće kamaticu zanimati struktura obrazovna zaduženih već samo koliko fontana može da se napravi za taj novac, a ljudi se ne tiču ni jednog ekonomiste i nijednog došljaka.
    Nema potrebe da se brinete, većini zaduženih će biti ispod časti da potpišu opciju sa "pomoći" države koju se ne tiču zakoni, i napustiće vas čim otplate kredit a mnogi su već vas zauvek i napustili, pa ćete imati Srbiju i njen budžet i te 22 fontane samo za sebe.
    Budite strpljivi.
  • Nss

    19.04.2019 08:29
    @Nss
    Možda će Kamatica i to istražiti, jer podaci negde postoje, ili će se sve javne ličnosti, poznatii dr. lično oglasiti, jer vrlo dobro se zna da takve kredite nije mogao dobiti svako! Manja mesta, sela, dalje od prestonice, Novog Sada... takvih nema na spisku... uostalom pogledajte aktiviste i na osnovu toga prosudite sami o strukturi zaduženih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija