Telekom kupio još jednog kablovskog operatora

Kompanija Telekom Srbija kupila je Telemark, najvećeg kablovskog operatora na teritoriji zapadne i centralne Srbije, koji broji više od 25.000 televizijskih i internet korisnika, saopšteno je iz Telekoma.
Telekom kupio još jednog kablovskog operatora
Foto: Pixabay
Kablovski operator Telemark korisnicima pruža usluge u Čačku, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Lučanima, Guči, Mionici, Ljigu, Banji Vrujci, Mataruškoj banji i Kosjeriću.
 
Telekom je prethodnih meseci kupio i kablovsko-distributivne operatere Kopernikus tehnolodži, Radijus vektor, Avcom i Masko.
 
Kako je ranije najavljeno, to je deo strategije nazvane "Milion plus", kojom Telekom Srbija, akcionarsko društvo čiji je većinski vlasnik država sa 58 odsto akcija, namerava da privuče više od milion korisnika televizije i interneta.
 
Podsećamo da država Srbija kao vlasnik 58 odsto nacionalnog operatora Telekom i 4.860.000 malih akcionara neće dobiti svoj deo kolača od ostvarenog profita u prošloj godini nakon uspešnog poslovanja, kako tvrde u toj kompaniji, jer je Skupština akcionara potvrdila da se dobit ne deli, pošto će sledeće dve godine "biti godine velikih investicija".
 
Uloženo je 195 miliona evra u Kopernikus, 108 miliona evra u Radijus vektor i 12,5 miliona evra u Avkom. Dug Telekoma je zbog tih kupovina udvostručen i iznosi preko 700 miliona evra, zbog čega se u javnosti sve češće čuju kritike da se to javno preduzeće nepotrebno zadužuje, kako bi kupovalo medije i kablovske operatore.
 
Nakon tih investicija, Vlada Srbije, koja zastupa državu, donela je odluku da se odrekne dividende, a to je i potvrđeno na Skupštini akcionara. Kada se država odrekne dividende koja puni budžet, tada ni mali akcionari ne mogu da ih dobiju. Opširnije o tome možete čitati OVDE.
  • Novosadjan

    06.07.2019 00:34
    A dividende nema ako kazem sta im zelim nema objave
  • Predragg

    05.07.2019 19:04
    Kopernikus je madjionicarskim trikovima vredeo 20 miliona eura. Kupili ga za 195 miliona eura nasih para cime je grcima placena Prva i B92/O2 . Mudro i nimalo kriminalno. Kako cemo to vratiti kada g.Vucic padne sa vlasti,nadajmo se skoro ?
  • Član biblioteke

    05.07.2019 19:02
    Levak
    Za pare građana sada će svako u Srbiji dobiti levak u glavu u koju će mu SS sipati otrov. Teško će se ovo na demokratski način oterati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija