Prodaje se proizvođač prvih televizora u SFRJ

Imovina Holding korporacije Elektronska industrija u stečaju iz Niša, prodaje se po početnoj ceni od ukupno 135 miliona dinara.
Prodaje se proizvođač prvih televizora u SFRJ
Foto: Pixabay
Prodaju je oglasila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).
 
Na prodaju je udeo EI u EI-preduzeću za proizvodnju i distribuciju energetike i pružanju usluga "Elmag" iz Niša čija je početna cena 67,7 miliona dinara, kao i više od polovine udela na zgradi fabrike otpornika u Zemun polju čija je početna cena 64,7 miliona dinara.
 
Po početnoj ceni od 2,2 miliona dinara prodaje se i nešto više od četvrtine udela Holdinga EI u preduzeću za trgovinu i usluge EI DUO iz Niša.
 
Javno nadmetanje za imovinu holdinga EI zakazano je za 5. avgust.
  • /

    06.07.2019 21:22
    /
    jos druge polovine 80-ih su se radije kupovali razni grundinzi i ostale zapadne marke
    a ne ei nis
    prava pomama je bila tokom ante markovica sa liberizacijom uvoza kada su se strani televizori i video plejeri uvaljivali preko sindikata
    to ei nis nije bio u stanju da prati
  • +384

    06.07.2019 18:50
    Jos uvek imam TV Ei Nis iz 1991 i jos uvek radi!
    Zanimljivo je kako nismo bili u stanju da odrzimo nista iz doba SFRJ. A Slovenci npr. i dalje imaju Revoz (bivsi IMV) koji je upravo ovih dana startovao proizvodnju najnovije (pete) generacije Renoa Klio.
  • Elektronicar

    06.07.2019 10:35
    Najgora firma ikada cak i u vreme SFRJ

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.

Šta sa cenom struje i gasa?

Mada tokom prolazećeg zimskog perioda gotovo da nije bilo hladnijih dana, time ni velikog utroška struje, odnosno gasa, ovih dana mnogo se priča o ceni najvažnijih energenata.