Najstarija putnička agencija u problemima

Britanska putnička agencija "Thomas Cook" pregovara s najvećim deoničarom "Fosun Tourismom" i zajmodavcima o finansijskoj injekciji od 750 miliona funti (940,9 miliona dolara) kako bi premostila teškoće pogoršane slabom potražnjom na evropskom tržištu.
Najstarija putnička agencija u problemima
Foto: Pixabay
Najstarija putnička agencija u svetu suočava se s padom potražnje za paket aranžmanima, visokim dugovima i posledicama vrućeg prošlogodišnjeg leta u Evropi koje je rezultiralo smanjenim rezervacijama.
 
Danas su objavili da su im rezervacije paket aranžmana za letnji odmor smanjene devet odsto, a one u poslovanju sa avio prevozom putnika tri odsto, zbog čega će verovatno u drugoj polovini godine zabeležiti nižu operativnu dobit nego u istom razdoblju prošle godine.
 
Stoga su najvećem deoničaru "Fosun Tourismu" predložili da preuzme kontrolu nad poslovanjem s paket aranžmanima, čime bi stekao i manjinski udeo u poslovanju sa avio prevozom putnika. Razmatraju i mogućnost prodaje poslovanja za avio prevoz i ogranka u nordijskim zemljama.
 
Novac će im omogućiti pripremu nadolazeće zimske sezone i fleksibilnost kod ulaganja u poslovanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija