Ekonomski stručnjaci ubeđeni da Upravni odbor Folksvagena nije ni razmatrao Srbiju

Ekonomski stučnjaci nisu iznenađeni što je Folksvagen izabrao Tursku, a ne Srbiju za novu fabriku, jer u odnosu na domaće tržište, Turska ima mnogo više potencijala za takvu ideju.
Ekonomski stručnjaci ubeđeni da Upravni odbor Folksvagena nije ni razmatrao Srbiju
Foto: Pixabay

Uprkos najavama medija i sampouzdanju predsednika Aleksandra Vučića, Srbija je iz trke za Folksvagenovu fabriku ispalaEkonomski novinar Miša Brkić uveren je da Upravni odbor Folksvagena "nije imao ni u primisli ideju da svoju frabriku gradi u Srbiji".

"Niti Srbija ima dovoljan investicioni kapacitet za tako veliku fabriku, niti se Upravnom odboru Folksvagena, odnosno vlasnicima, dopada poslovna klima u Srbiji da bi jednu tako značajnu investiciju napravili ovde", ističe Brkić za N1.

Srbija ima jednu Fijatovu fabriku sa kojom nema najbolja iskustva, i za koju se i dalje ne zna da li će ostati ili neće, podseća ekonomski novinar lista "Danas" Miloš Obradović.

Turska je veliko tržište i dobar deo automobila koji se tamo proizvede biće prodat, ukazuju sagovornici N1.

Dodaju da je Srbija pobedila, to bi bio jasan signal da je uređena po evropskim standardima koji zadovoljavaju jednu veliku automobilsku kopmaniju. U suprotnom, je, kako navode, pokazano da Srbija mora još mnogo da trenira kako bi u nekoj narednoj trci osvojila šampionsku poziciju.

  • Стефан

    14.07.2019 00:37
    Ovi iz Wagena su fini pa nisu hteli da kvare idilu Mercedesovoj fabrici čipova.
  • Pedja

    13.07.2019 21:00
    Baron Minhauzen
    Da nas nije neko (opet) farbao i lagao sve vreme?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.