Unikredit banka razmatra otpuštanje 10.000 radnika

Unikredit banka, najveća italijanska banka po obimu aktive, razmatra ukidanje oko 10.000 radnih mesta ili deset odsto svoje globalne radne snage.
Unikredit banka razmatra otpuštanje 10.000 radnika
Foto: 021.rs
Banka razmatra nove mere u okviru novog poslovnog plana koji će biti predstavljen u decembru, javlja Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora upoznata sa situacijom.
 
Jedan od izvora tvrdi da će banka najaviti najmanje 9.000 otkaza koji će gotovo u potpunosti biti realizovani u Italiji.
 
Pregovori sa sindikatima, koji bi trebalo da počnu nakon 3. decembra kada će biti objavljen biznis plan za period od 2020. do 2023. godine, mogli bi da rezultiraju smanjenjem brojem planiranih otkaza.
 
U Unikredit banci su odbili da daju komentar, navodi britanska agencija i dodaje da je njujorška agencija "Blumberg" prva izvestila o planiranim otpuštanjima.
 
Nedavno je i nemački bankarski gigant Dojče banka objavila da je prinuđena da ukine 18.000 radnih mesta širom sveta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.