Nezavisnost: Minimalac ne bi smeo da bude ispod 32.000 dinara

Iznos minimalne cene rada ne bi smeo da bude ispod 32.000 dinara, izjavio je predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Zoran Stojiljković.
Nezavisnost: Minimalac ne bi smeo da bude ispod 32.000 dinara
Foto: 021.rs
Pregovori Vlade, predstavnika sindikata i poslodavaca o iznosu minimalca za narednu godinu počeli su u ponedeljak, a Stojiljković očekuje da bi stavovi trebalo da budu iskristalisani početkom naredne nedelje.
 
Prema njegovim rečima, u pregovorima su "na stolu" predlozi prema kojima se povećanje minimalca kreće između 6 i 10 odsto.
 
Poslodavci insistiraju na povlasticama koje će podrazumevati smanjenje poreza na doprinese ili povećanje neoporezivog dela zarade.
 
"Za sindikate je važno da povećanje minimalca bude toliko da se 2021. godine izjednače minimalna cena rada i minimalna potrošačka korpa", napominje Stojiljković i dodaje da je to minimum minimuma.
  • B. J.

    26.08.2019 18:27
    NS idemo nazad
    NS
    Ako ste zadovoljni i,, zahvalni,, toliko onda neeemojte molim vas da se mučite za 32 000 nego radite za 16000.
    Čuj:pre 5godina
    Hajde da se vratimo nazad
  • Nale

    25.08.2019 18:38
    smesno
    Minimalac mora da se izjednaci sa potrosackom korpom, da se uvedu obavezna dva slobodna dana nedeljno za sve zaposlene. Ljudi koji rade vikendom treba da imaju duplu dnevnicu! Svi prekovremeni sati moraju da se plate. Bogati se sve vise bogate, a posteni radnici zive na rubu siromastva.
  • dragan perković

    25.08.2019 07:24
    Ah
    Moja plata 38.000 sve sa toplim obrokom u APTIV.Nit znam kolika je plata a koliko topli obrok.A uslovi robovski zagušljiva hala ,nema predaha ni minut,svakodnevna maltretiranja.A oprete da mogu da skinu i do 20% od plate.I još jedan biser ata je tajna navodno zbog konkurencije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija