Otvaranje ponuda za Komercijalnu banku 10. septembra

Otvaranje ponuda za Komercijalnu banku biće 10. septembra, saopštio je danas ministar finansija Siniša Mali i naveo da je rok za dostavljanje neobavezujućih ponuda 6. septembar.
Otvaranje ponuda za Komercijalnu banku 10. septembra
Foto: 021.rs (ilustracija)
Ministar finansija sastao se danas sa generalnim direktorom odeljenja za finansijske institucije u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) Fransisom Maližom, sa kojim je razgovarao o razvoju tržišta kapitala u Srbiji.
 
Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, Maliž je naglasio, između ostalog, da je zadovoljan kako se odvija aktuelni proces pronalaska strateškog partnera za Komercijalnu banku.
 
Ministar se zahvalio Maližu što je EBRD verovao u Vladu Republike Srbije i dodao da je rok za dostavljanje neobavezujućih ponuda 6. septembar, te da je otvaranje ponuda 10. septembra.
 
Ministartvo finansija objavilo je 31. maja Javni poziv za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za učešće u postupku prodaje akcija u "Komercijalnoj banci" putem tendera.
 
Pozivom je bilo predviđeno da ponuđači imaju rok da do 21. juna 2019. godine dostave Izjave o zainteresovanosti, ali je rok produžen na 6. septembar.
 
Učesnici koji podnesu Izjave o zainteresovanosti i oni koji ispunjavaju kvalifikacione kriterijume će biti informisani o tome pisanim putem i biće pozvani da nastave sa procesom.
  • dud

    05.09.2019 11:28
    farsa
    to je vec davno odluceno i gotovo. vec su neka namestenja dobili, zna se ciji kadrovi. a pobednik je naravno direktan :(
    u severnoj koreji i tenderi su samo pro forme
  • Novica

    28.08.2019 00:27
    Bravo drzavo, prodaj sve da budemo duzni do kraja zivota stranim bankama.
    Bagra SNS-ovska!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Titkok će otpustiti veliki broj radnika

Kompanija Tiktok planira da otpusti veliki broj radnika širom sveta, a otpuštanja će posebno pogoditi timove koje se bave korisničkom podrškom i komunikacijom, kao i sadržajem i marketingom.

Stari su budućnost sveta

Nesporno je da je 21. vek doba tehnologija i veštačke inteligencije, nešto o čemu stariji imaju samo osnovne predstave.