Do kraja godine spisak 100 najvećih poreskih dužnika

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će do kraja godine biti objavljen spisak 100 najvećih poreskih dužnika.
Do kraja godine spisak 100 najvećih poreskih dužnika
Foto: Pixabay
Mali je, odgovarajući na pitanje samostalnog poslanika Miladina Ševarlića, kazao da zakon propisuje da se takva informacija objavljuje jednom godišnje, ističući da će spisak biti objavljen u narednih nekoliko nedelja, a sigurno do kraja godine.
 
Ševarlić je upitao kada će država da izdvoji pet odsto iz budžeta za poljoprivredu, što je, kako kaže, njena obaveza, a koja se unazad dugo ne poštuje.
 
Mali je primetio da se izdvajanja za poljoprivredu povećavaju iz godine u godinu i to je ilustrovao podatkom da se rebalansom budžeta za 2019. izdvaja tri milijardi dinara više u odnosu na planirani budžet.
  • pera

    04.10.2019 10:48
    i sta sa tim mi da radimo ?
    zasto ti poreski duznici nisu procesuirani i adekvatno kaznjeni ?
  • Bili Kid

    03.10.2019 23:15
    Ko uopste veruje ovoj vlasti u bilo koji objavljen podatak?
  • Iva 1962

    03.10.2019 22:23
    Kanta od države
    A izveštaj države od 2013-e godine do danas 2019 e godine gde je potrošen novac poreskih obveznika u zadnjih ŠEST GODINA kada će biti objavljen?

    Svaka država Evrope svake godine podnosi izveštaj u euro gde je potrošen novac poreskih obveznika.Republika Srbija je jedna od retkih a najverovatnije i jedina država u Evropi koja ne podnosi izveštaje gde je potrošen novac poreskih obveznika.

    A traži da joj se placa porez svake godine na vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.