Najmanje se veruje kineskim, a najviše nemačkim proizvodima

Kineske proizvode 44 odsto ispitanika je ocenilo negativno, a njih 15 odsto pozitivno.
Najmanje se veruje kineskim, a najviše nemačkim proizvodima
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kina se time svrstala na poslednje, 12. mesto u grupi zemalja proizvođača, s osvojenih neto 29 bodova.
 
Globalni potrošači najviše cene proizvode iz Nemačke, a uglavnom su nepoverljivi prema kineskim, prema objavljenom istraživanju kompanije za javno mnjenje YouGov i univerziteta Kembridž.
 
Više od polovine ispitanika u 23 zemlje pozitivno je ocenilo nemačke proizvode, a samo šest odsto dodelilo im je negativnu ocenu, pokazuju rezultati internet ankete. Time je Nemačka u istraživanju osvojila 45 bodova.
 
Italija je zauzela drugo mesto sa 38 bodova, a u stopu je prate Velika Britanija i Francuska, obe sa po 34 boda. Japan je osvojio 33 boda i bolji je za pet bodova od Južne Koreje.
 
Kineske proizvode 44 odsto ispitanika je ocenilo negativno, a njih 15 odsto pozitivno. Kina se time svrstala na poslednje, 12. mesto u grupi zemalja proizvođača, s osvojenih neto 29 bodova.
 
Anketirani su potrošači iz zemalja i regija visokog dohotka, uključujući Evropsku uniju, SAD, Australiju i Japan, ali i onih s niskim dohotkom, poput Indije, Meksika, Kine, Nigerije i Južnoafričke Republike.
  • Neven Stefancic

    12.10.2019 18:34
    Ilirska cesta 12
    Prica za naivne. Davne 1997 godine sam prvi put isao poslovno u Kinu. Tianjin. TEDA ili skraceno Technological Economy Devevelopment Area na jednom zemljistu vecem od Vojvodine...i dan danas radi stotine tvornica u kojima sam i ja dosao da montiram linije za punjenje bojica takozvane tempere...vlasnik Njemac masine Njemacke za ono doba automatizacija Siemens...i nalepnica: Made in Germany. Zato nemojte mislit kako je Made in Germany istina. Odavno nije vec 30 godina. Kvalitet nije niti ce bit isti.
  • /

    12.10.2019 14:19
    /
    a oni ruski proizvodi koje su donosili krajem 80-ih i pocetkom 90-ih pa ovde prodavali za crvenu su bili gori od sadasnjih srpskih proizvoda
  • /

    12.10.2019 11:01
    /
    najmanje se veruje srpskim proizvodima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija