Hrvatski Telekom mora da plati kaznu od 3,78 miliona evra

Hrvatskom telekomu (HT) je pravosnažnom presudom izrečena kazna od 3,78 miliona evra jer nije domaćem regulatoru HAKOM-u dostavio maloprodajne cene po kojima je u periodu između 2015. i 2016. godine prodavao svoje usluge, izveštavaju hrvatski mediji.
To je najveća kazna do sada izrečena nekom telekomunikacionom operateru u Hrvatskoj, prenosi Poslovni dnevnik.
 
U zaključku presude Visokog prekršajnog suda u Zagrebu navodi se da je HT prodavao svoje usluge po nižim cenama i tako privlačio nove korisnike. Te cene su se uglavnom ticale paketa s ugovornom obvezom na 24 meseca.
 
Budući da je reč o teleoperatoru značajne snage na hrvatskom tržištu, HT je svojim postupcima ugrozio fer tržišno nadmetanje. Sud je odluku doneo na osnovu dokumenta desetak privatnih korisnika kojima su prodate razne usluge i paketi usluga, a da te cene nisu dostavljene regulatoru.
 
Iz HT-a su odgovorili da su presudu tek primili i da analiziraju dalje pravne korake.
 
"U svakom slučaju, smatramo da visina kazne, s obzirom na prekršaj koji nam se stavlja na teret, nije primerena. Naime, prekršaj koji se stavlja na teret odnosi se na propust u dostavi cenovnika HAKOM-u za jednu od tarifa u 2015. godini", navode iz HT-a i dodaju da kompanija kontinuirano menja tarife i da o tome uredno obaveštava HAKOM.
  • Neven Stefancic

    16.10.2019 18:34
    Ilirska cesta 12
    Nemojte biti smesni - Njemacki Telekom je vlasnik 100% a farsa je kad kazu: Hrvatski Telekom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.