Ponavlja se tender za JAT tehniku

Ministarstvo privrede poništilo je postupak privatizacije JAT Tehnike, a kako je potvrđeno portalu B92 ponavlja se drugi javni poziv.
Ponavlja se tender za JAT tehniku
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ministarstvo privrede objavilo je 24. juna prvi javni poziv za prodaju kapitala JAT-a, a početna cena na javnom nadmetanju iznosila je 20,4 miliona evra. 
 
Odlukom Ministarstva privrede od 1. avgusta ovaj postupak je proglašen neuspešnim, a drugi poziv objavljen je 2. septembra.
 
Kako je navedeno, "ustanovljeno je da postoje određena pitanja u vezi sa sprovođenjem postupka privatizacije koja je potrebno prethodno razmotriti i rešiti kako bi se ovaj postupak sproveo na ispravan i efikasan način".
 
JAT tehnika je preduzeće u vlasništvu države koje se odvojilo od JAT-a 2006. godine. Već je nuđena na prodaju, ali se na tender za privatizaciju 2008. godine niko nije javio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija