Delta holding zainteresovan da kupi Sava centar

Delta holding je zainteresovan da kupi beogradski Sava centar, potvrdio je za sajt B92 potpredsednik Delte Živorad Vasić.
Delta holding zainteresovan da kupi Sava centar
Foto: Pixabay
"Srbiji nedostaje kongresni turizam. Nekada smo imali elitni objekat, Sava centar. Međutim, u taj objekat se nije ulagalo 40 godina. Zub vremena je ostavio trag i Sava centar je sada mesto kome je potrebna temeljna rekonstrukcija. Grad Beograd se odlučio da proda Sava centar putem tendera. Delta holding je apsolutno zainteresovan da učestvuje na tom tenderu", rekao je Vasić.
 
On je istakao da je potreban "veliki novac da bi objekat bio opet elitni kongresni centar".
 
"Pored fasade, potrebno je da se zameni jaka i slaba struja, da se sale moderno opreme, zameni ventilacija, klimatizacija, nephodan je i novi mobilijar… Delta holding raspolaže resursima koji su neophodni da Sava centar opet bude moderan kongresni centar", izjavio je on.
 
"Obezbedili bismo najkvalitetnijeg stručnjaka koji bi vodio taj kongresni centar. Realizacijom ovog projekta, doneli bismo Srbiji veliki priliv novca u budžet, uz vrlo značajnu promociju. Delta Holding je spreman da učestvuje na tenderu. Srbiji treba jedan jak kongresni centar u kome bismo mogli da dovedemo strance, jer su oni oduševljeni Beogradom", kazao je Vasić.
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je nedavno najavio da će vrlo brzo biti objavljen tender za prodaju Sava centra.
 
"Grad će od budućeg kupca, osim plaćanja za kupovinu ovog kongresnog centra, tražiti da se obaveže da će u objektu, koji je pod zaštitom Zavoda za spomeniku kulture grada Beograda, obavljati pretežno kongresnu delatnost što znači da nema promene namene i da u rekonstrukciju objekta uloži ne manje od 40 miliona evra", rekao je Vesić.
 
Na prvom javnom konkursu Grada Beograda za javno-privatno partnerstvo u upravljanju Sava centrom pored Delte ponudu je dostavio i konzorcijum koji su činili Aerodrom "Nikola Tesla", Energoprojekt i Beogradski sajam, ali u drugom krugu niko nije dostavio obavezujuću ponudu.
 
Raspisana je i drugi javni poziv za strateško partnerstvo na koji se javila samo Delta, ali je ta ponuda ocenjena kao nezadovoljavajuća. Procenjeno je da Sava centar sa zemljištem na kojem se nalazi vredi 108 miliona evra.
  • Dejan

    09.11.2019 18:01
    Dil
    Kad smo vec u komsiluku,daj da spojimo stolove !
  • Mile

    08.11.2019 17:40
    Mile
    Pa normalno mišković dao vučiću koliko treba ovaj opet kupuje i preprodaje i daje deo vučiću ništa novo i pametno. Ali ponižavajuće za narod ipak sava centar kao i spens su građeni od narodnih para.
  • Nataša

    08.11.2019 13:39
    Već viđeno od Miškovića
    Podmaže gde treba, kupi preko svoje firme sa Kipra(tj.opere kriminalni novac), i posle par godina proda strancima!
    Banca Intesa, Bazar NS... Maxi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.