United grupa preuzela bugarski Vivakom

United grupa, u čijem sastavu je i srpski kablovski operater SBB, postigla je dogovor o kupovini Vivakoma, najvećeg telekomunikacionog operatora u Bugarskoj.
United grupa preuzela bugarski Vivakom
Foto: Pixabay
Ova akvizicija je druga po redu od marta 2019. godine, kada je investicioni fond BC Partners, sa sedištem u Njujorku i Londonu, kupio United Grupu u jednoj od najvećih transakcija u regionu.
 
Akvizicija će, kako se navodi u saopštenju, ubrzati rast United Grupe, koja posluje u šest zemalja regiona.
 
Vivacom pruža usluge preko 1.8 miliona korisnika i prva je telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj, koja pruža napredne servise, kao što su optički internet, mobilna telefonija i digitalna televizija, privatnim i poslovnim korisnicima. Očekuje se da će transakcija biti okončana u drugom kvartalu 2020. godine, nakon dobijanja dozvole od antimonopolske komisije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija