Rok za dostavljanje ponuda za Komercijalnu banku produžen do 16. decembra

Ministarstvo finansija Srbije produžilo je rok za dostavljanje ponuda za kupovinu akcija Komercijalne banke Beograd do 16. decembra. Prvobitni rok za obavezujuće ponude na tenderu za prodaju Komercijalne banke bio je 2. decembar.
Rok za dostavljanje ponuda za Komercijalnu banku produžen do 16. decembra
Foto: 021
"S obzirom na činjenicu da su se učesnici u drugom stepenu tenderskog postupka obratili sa molbom da se, zbog kompleksnosti procesa, produži krajnji rok za dostavljanje obavezujućih ponuda, a imajući u vidu intenciju da se u postupku prodaje akcija u Кomercijalnoj banci dobije što više kvalitetnih ponuda, Ministarstvo finansija je odlučilo da se krajnji rok za dostavljanje obavezujućih ponuda produži na 16. decembar, do 15:30 časova po lokalnom vremenu", navodi se na sajtu Ministarstva. 
 
Republika Srbije je u utorak otkupila 34,58 odsto akcija Komercijalne banke od Evropske banke za obnovu i razvoj i (EBRD) i Međunarodne finansijske korporacije (IFC Capitalization Fund), po ceni od 217 miliona evra. 
 
Tom transakcijom je omogućeno da država potencijalnom kupcu ponudi na prodaju 83,23 odsto običnih akcija te banke, jer je u junu ove godine otkupljeno 6,89 odsto akcija u vlasništvu švedskog i nemačkog fonda, Svedfund i DEG. Pre toga je država bila vlasnik oko 42 odsto akcija Komercijalne banke. 
 
Za kupovinu Komercijalne banke zainteresovane su tri banke - austrijska Rajfajzen, srpska AIK banka i slovenačka NLB banka i američki investicioni fond Riplvud advajzers, čiji je vlasnik američki biznismen Tim Kolins.
  • dragan perković

    28.11.2019 08:30
    Ah
    Država u bankrotu već nekoliko gidina.U normalnim državama se to obavlja u sekundi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija