Rad nedeljom u Srbiji: Sindikat neprijatno iznenađen Vučićevom izjavom

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Srbije saopštila je da je neprijatno iznenađena izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne treba zabraniti rad nedeljom.
Rad nedeljom u Srbiji: Sindikat neprijatno iznenađen Vučićevom izjavom
Foto: Pixabay
"Zaposleni u trgovinama Delez, Merkator, DIS, Univereksport, Mali trgovci Novog Sada i svi ostali, njih 200.000 ne mogu da veruju, da se predsednik bezrezervno stavlja u zaštitu krupnog kapitala i profita, a da nema ni malo saosećanja prema svojim građanima", navodi se u saopštenju Granskog sindikata trgovine ASNS.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne treba sprečavati rad nedeljom jer se ta zabrana nije pokazala dobrom u Crnoj Gori i Hrvatskoj, a "da se zna kako se plaća rad tim danom".
 
ASNS je podsetio Vučića da radnici u trgovini rade za 30.000 dinara i da im, za razliku od većine građana Srbije, nedelja, državni ili verski praznik nisu neradni dani, kao i da rade prekovremeno, a da im se to ne plaća. Dodaje se da rad nedeljom nije plaćen više, a da je po Zakonu o radu to dan kao i svaki drugi.
 
"Zato se predsedniče niko ne bori da taj dan provede na radnom mestu", navodi se u saopštenju.
 
Ističe se da nije dovoljno da se Vučić samo deklarativno zalaže za porodicu, decu i povećanje nataliteta jer "to nikada nije dalo rezultat".
 
"Poražavajuće je za građane Srbije, što je naš predsednik protiv svake inicijative koja bi za posledicu imala poboljšanje položaja zaposlenih. Zato i ne čudi što je predsednik zamerio ministru rada Zoranu Đođeviću uvođenje kliznog radnog vremena", ocenio je taj sindikat.
  • Scarlett

    31.01.2020 21:33
    Baš
    Baš mi je žao vas koji radite nedjeljom.
    Baš mi je drago što ja kupujem nedeljom.
    Baš mi je dosta svih glupih komentara i ljudi koji od nas prave budale.
    I ja sam radio nedeljom
    A sad baš uživam da idem u kupovinu nedeljom!
    Nije ni čudno što u ovoj državi ima toliko poremećenih i bolesnih.
    I dalje ćemo istim tempom?!
    Od vrha do dna DNO DNA

  • KLF

    28.01.2020 12:01
    @Malo istine

    Ako si željan rodbine i prijatelja, nađi bolji posao. Ja ću uredno da idem u nabavku nedeljom jer mi tako odgovara, a poslodavci će naći nekog drugog ako ti nećeš.
  • Bojan

    28.01.2020 11:37
    @Neko

    Pa jedan od razlogav što SPENS prolazi tako kako prolazi je što ne rade nedeljom. Ali ostalo si dobro napisao, ko neće da radi nedeljom, nek ne prihvata posao na kojem se radi nedeljom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija