Pale cene dizela i benzina u Srbiji

Prosečna cena litra dizela na benzinskim stanicama u Srbiji u periodu od 20. januara do 3. februara smanjena je za 1,02 dinara, a benzina za 0,35 dinara, pokazuju statistički podaci Udruženja naftnih kompanija Srbije.
  Pale cene dizela i benzina u Srbiji
Foto: 021.rs
Trend pada cena goriva i u Srbiji i u zemljama u okruženju zadržan je i ove nedelje, a Srbija je i dalje u samom vrhu na listi cena dizela i TNG-autogasa, dok je, kada je cena benzina u pitanju, malo iznad regionalnog proseka.
 
Udeo fiskalnih obaveza u prosečnoj maloprodajnoj ceni benzina u Srbiji je 56 odsto, u ceni dizela 53,6 odsto i ceni TNG-autogasa 46,7 odsto.
 
Udruženje naftnih kompanija saopštava da, pored fiskalnih obaveza u koje spadaju akciza, naknada za formiranje obaveznih rezervi, naknada za unapređenje energetske efikasnosti i PDV, proizvođači i trgovci derivata nafte u Srbiji imaju obavezu da za svaki litar goriva koji stave na tržište plate i naknadu za markiranje goriva i naknadu za monitoring kvaliteta goriva.
  • Bili Kid

    08.02.2020 13:34
    Varka oligarhisjko-mafijasko-naftaskog lobija pred izbore pod pritiskom politicara. Da smo mi neki slozan narod svi bi se slozili i blokirali sve pumpe i puteve do kraja, a ne ono zamajavanje sto je bilo.
  • Anti Putin

    08.02.2020 09:27
    al ste se pretrgli
  • mrva

    08.02.2020 09:08
    pojeftinilo za 0,35 din! Sram bilo svakoga ko ovo uopste naziva projeftinjenjem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.