Vip operater menja ime

Telekom Austrija ove godine završava sa Srbijom prelazak na jedinstvenu marku "A1", najavio je u Beču direktor Telekoma Austrija (TA) Tomas Arnolder.
Vip operater menja ime
Foto: Pixabay
U Srbiji TA posluje pod markom VIP, koja će biti zamenjena sa "A1", markom pod kojom ova kompanija posluje na svim tržištima.
 
Prelazak na novo ime sprovedeno je do sada na ostalim tržištima i u ovoj godini to će biti slučaj i sa Srbijom.
 
Strategija prelaska na jedinstvenu marku sprovodi se već dve godine. Obrt Telekom Austrija grupacije porastao je u prošloj godini za 2,9 odsto na 4,565 milijardi evra.
 
"Rastemo na svim tržištima i rastemo pre svega i u svim segmentima", objasnio je Arnodler. Za tekuću godinu TA očekuje povećanje obrta za jedan do dva odsto.
 
Ukazao je da se beleži rast broja klijenata u mobilnoj telefoniji, ali na tržištu Bugarske sve je veći broj novih korisnika fiksne telefonije i kablovske televizije, a u Hrvatskoj i Srbiji postoji velika potražnja za internetom.
 
Od pre dve nedelje A1 u Austriji izašao je sa novim 5G tarifama i odgovarajućim uređajima, koji su, prema Arnolderu, odlično prihvaćeni.
 
Broj zaposlenih u grupaciji je prošle godine smanjen za 1,9 odsto i iznosi 18.344, a samo u Austriji pao je za 4,6 odsto na 7.625.
  • Chomylee

    08.04.2021 10:58
    Za internet im svaka cast, koristim vec treci ugovor po redu, ali za mobilni telefon su i dalje losiji od mts, kod mts za 50 dindzi nedeljno poruka i minuta koliko nije moguce potrositi.
  • Jarići se krste

    16.02.2020 04:22
    Ma, da.
    VIP je predugačko.
    A1 je ušteda na karakterima, što će dugoročno doneti prigode.
    Valja podeliti bonuse zbog toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.